Karabağ’da Ermeni yönetiminin eski bakanı gözaltına alındı

Yayın tarihi: 30 Eylül 2023 Cumartesi 4:52 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2023 Cumartesi 4:54 pm

Azerbaycan, Karabağ’da kendisini fesheden Ermeni yönetiminin eski dışişleri bakanı Davit Babayan’ın yakalandığını açıkladı.

Azerbaycan Başsavcılığı, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Ermeni yönetiminin eski dışişleri bakanı olan ve mahkemenin hakkında gıyabi tutuklama kararı verdiği Davit Babayan’ın yakalandığını duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada Babayan’ın 2013 ile 2023 arasında bölgedeki Ermeni yönetiminde cumhurbaşkanlığı sekreter yardımcısı, dışişlerinden sorumlu cumhurbaşkanı müşaviri ve dışişleri bakanı görevlerinde bulunduğunu belirtti.

Babayan’ın “Ermeni yönetiminin diğer yöneticileri gibi 2. Karabağ Savaşı döneminde Gence şehrine balistik füze saldırısı ile bağlantısı olduğunun tespit edildiği” öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca Azerbaycan mahkemelerinin Babayan için önceden gıyabi tutuklama kararı verdiği ve hakkında da uluslararası arama kararı çıkartıldığı hatırlatıldı.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 19 Eylül’de yaptığı açıklamada, Karabağ’a askeri operasyon başlattıklarını duyurmuş, Karabağ’da ‘Artsakh Cumhuriyeti’ olarak adlandırılan ancak Azerbaycan’ın tanımadığı yönetim, bir gün sonra yaptığı açıklamada, Rus barış güçlerinin arabuluculuğunda ateşkesi kabul ettiklerini bildirmişti. Ateşkesin ardından Azerbaycanlı ve Karabağlı Ermeni temsilciler arasında Azerbaycan ve Karabağ’da iki görüşme yapıldı.

Ermeni güçleri kabul etti, Karabağ’da ateşkes sağlandı

Azerbaycan Karabağ’a operasyon başlattı

Karabağ’da yakıt deposu patladı! 1 ölü 200 yaralı