Kanye West’in sahnede giydiği kıyafet ve iğrenç sözleri hayranlarını bile çileden çıkardı

Yayın tarihi: 13 Aralık 2023 Çarşamba 2:06 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 2:13 pm

Son zamanlarda kadın düşmanlığı ve ırkçı paylaşımlarla adından söz ettiren ABD’li şarkıcı Kanye West son hareketiyle kendi hayranlarının bile tepkisini çekti.

“Nazileri sürekli aşağılamaktan vazgeçmeliyiz. Nazileri seviyorum.” diyen ve sosyal medya hesapları kapatılan Kanye West yine bir skandala imza attı. West önceki akşam yeni albümü Vultures için bir partiye katıldı.

İĞRENÇ SÖZLER KULLANDI

West partide sahneye ABD’de faaliyet gösteren ırkçı silahlı örgüt Ku Klux Klan’ın kıyafeti siyah kukuletayla çıktı. Kendisinin  Yahudi karşıtı olmakla suçlayanlara da seslenen West aşağılıyıcı bir dille ‘Ben nasıl Yahudi karşıtıyım az evvel bir Yahudi kadınla birlikte oldum” dedi.

Yahudileri hedef alan Kanye West bu kez de Hitler hayranlığını anlattı

KIZI DA SAHNEDEYDİ

Kanye West’in iğrenç hareketler yaptığı sırada sahnede 10 yaşındaki kızının da olması dikkatlerden kaçmadı.

KLU KLUX KLAN NEDİR?

Ku Klux Klan (KKK), 24 Aralık 1865’te ABD’nin Tennessee eyaletinde kurulan, siyahi karşıtı, beyaz üstünlükçüsü ve göçmen karşıtı, ırkçı bir gizli örgüt. Kurucuları; Büyük Büyücü olarak bilinen Nathan Bedford Forrest, Yüzbaşı John C. Lester, Binbaşı James R. Crowe, John B. Kennedy, Calvin Jones, Richard R. Reed ve Frank O. McCord’dır. “Birth of a Nation” filmi ile kendilerini bildirmişlerdir.

Ku Klux Klan örgütü, Amerikan İç Savaşı sonrasında siyahilerin kazanmaya başladığı haklara, özgürlüklere ve siyah-beyaz eşitliğine karşı çıkma amacı ile ABD’nin Tennessee eyaletinde kurulmuştur. Örgüt, amaçlarına ulaşmak için şiddet eylemlerine başvurmuştur. Örgüt iki defa dağılmasına rağmen 1950 ve 1960’larda tekrar canlanmıştır. Günümüzde bazı bölgelerde sadece yerel bazda propaganda yapmaktadır.

Kaynak: TELE1