“Kanun Hükmü” geri alındı, bakanlık Altın Portakal’dan çekildi!

Yayın tarihi: 28 Eylül 2023 Perşembe 9:44 am - Güncelleme: 28 Eylül 2023 Perşembe 9:44 am

Tarışma yaratan “Kanun Hükmü” filminin yarışma seçkisine geri alınması kararı sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilme kararı aldı. Bakanlığın açıklamasında, “Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır” denildi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metraj Film yarışmasına kabul edildikten sonra yarışmadan çıkarılmasıyla gündeme gelen “Kanun Hükmü” isimli belgesel ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Festivalin 20 jüri üyesinin, Ulusal Belgesel Yarışma seçkisinden çıkarılan, Nejla Demirci’nin “Kanun Hükmü” adlı belgeselinin yarışma seçkisine geri alınana kadar görevlerini yerine getirmeyeceklerini duyurmasının ve festivale gelen tepkilerin ardından “Kanun Hükmü” yarışma seçkisine geri alınmıştı.

Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklamada bulunarak Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilme kararı aldı.

“BAKANLIĞIMIZ 15 TEMMUZ’UN İTİBARSIZLAŞTIRILMASININ PARÇASI OLMAYACAKTIR”

Bakanlığın açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60’ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel yarışması bölümünde ‘Kanun Hükmü’ adlı belgesel yer almaktadır. Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilmiş bulunuyoruz”

Dayanışma kazandı! Altın Portakal’da ‘Kanun Hükmü’ kararı