Dayanışma kazandı! Altın Portakal’da ‘Kanun Hükmü’ kararı

Yayın tarihi: 28 Eylül 2023 Perşembe 8:56 am - Güncelleme: 28 Eylül 2023 Perşembe 9:36 am

Altın Portakal Film Festivali’nde uygulanan sansürün tepkilere yol açmasının ardından ‘Kanun Hükmü’ isimli belgesel yarışma seçkisine geri alındı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metraj Film yarışmasına kabul edildikten sonra yarışmadan çıkarılmasıyla gündeme gelen ‘Kanun Hükmü’ isimli belgesel ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Festivalin 20 jüri üyesinin, Ulusal Belgesel Yarışma seçkisinden çıkarılan belgeselin yarışma seçkisine geri alınana kadar görevlerini yerine getirmeyeceklerini duyurmasının ve festivale gelen tepkilerin ardından ‘Kanun Hükmü’ yarışma seçkisine geri alındı.

60. Antalya Altın Portakan Film Festivali Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“22.09.2023 tarihinde yapılan duyuru ile 60. Antalya Altın Portakan Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması seçkisinden çıkarılan ‘Kanun Hükmü’ adlı belgesel filmde yer alan kişi ile ilgili yargılama sürecinin devam etmediği tarafımızca belgelendiği için flmin yarışma seçkisine geri alınmasına karar verilmiştir.”

“KAZANDIK”

Kanun Hükmü belgeselinin yönetmeni Nejla Demirci ise sosyal medya hesabından “KAZANDIK! Sinemamız, halkımız, Antalya, @AntalyaFF emekçileri el ele verdik ve demokrasi mücadelemizi KAZANDIK” paylaşımını yaptı.

 

Altın Portakal’dan çıkartılan filmin görüntü yönetmeni hayatını kaybetti