Kanun Hükmü filminin konusu ne?

Yayın tarihi: 28 Eylül 2023 Perşembe 10:49 am - Güncelleme: 28 Eylül 2023 Perşembe 10:49 am

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Kanun Hükmü belgeselinin seçkiden çıkarılması tartışma yarattı. Filmin gelen tepkiler üzerine festivale geri alınması sonrası bakanlık festivalden çekildi. Peki, Kanun Hükmü belgeseli konusu ne? Kanun Hükmü belgeseli yönetmeni kim? Kanun Hükmü belgeseli Altın Portal Ödülleri’nden neden çıkarıldı?

Kanun Hükmü belgesel filmi 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Yarışma kategorisinden çıkarıldı. Festivalin 20 jüri üyesinin Kanun Hükmü adlı belgeselinin yarışma seçkisine geri alınana kadar görevlerini yerine getirmeyeceklerini duyurmasının ve festivale gelen tepkilerin ardından Kanun Hükmü yarışma seçkisine geri alınmıştı. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklamada bulunarak Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilme kararı alırken bakanlığın açıklamasında “Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60’ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel yarışması bölümünde ‘Kanun Hükmü’ adlı belgesel yer almaktadır. Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilmiş bulunuyoruz” denildi. Filmin konusu da merak edildi.

Peki, Kanun Hükmü’nün konusu ne? Peki, Kanun Hükmü belgeseli yönetmeni kim? Peki, Kanun Hükmü belgeseli Altın Portal Ödülleri’nden neden çıkarıldı?

KANUN HÜKMÜ FİLMİNİN KONUSU NE?

Kanun Hükmü belgeseli, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden el çektirilen Doktor Yasemin Demirci ile Öğretmen Engin Karataş isimli karakterlerin hayatını anlatıyor.

KANUN HÜKMÜ BELGESELİNİN OYUNCULARI KİM?

Kanun Hükmü belgeselinde Yasemin Demirci ve Engin Karataş rol alıyor.

KANUN HÜKMÜ BELGESELİ YÖNETMENİ KİM?

Kanun Hükmü belgeselinin yönetmeni Nejla Demirci’dir.

KANUN HÜKMÜ ALTIN PORTAKAL’DAN NEDEN ÇIKARILDI?

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde belgesel kategorisine yer alan “Kanun Hükmü” filmi, belgeseldeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği iddiasıyla festival programından çıkarıldı.

“Kanun Hükmü” geri alındı, bakanlık Altın Portakal’dan çekildi!