İmamoğlu’da dilekçesini verdi: Uykusuz geceler yaşıyorum

Yayın tarihi: 31 Aralık 2019 Salı 10:29 am - Güncelleme: 31 Aralık 2019 Salı 4:55 pm

İstanbullu soğuk havaya rağmen Kanal İstanbul Projesi’nin iptali için itiraz dilekçelerini vermeyi günlerdir sürdürüyor. Bu sabah da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz etti. İmamoğlu itiraz dilekçesini Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kanal İstanbul’a neden karşı çıktıklarını anlattı.

Daha sonra binaya giren Başkan İmamoğlu, ÇED raporuna itiraz dilekçesini teslim etti.

‘UYKUSUZ GECELER YAŞIYORUM’

İmamoğlu “Bunu görmemezlikten gelmek mümkün mü? Böyle bir şey olmaz. Ben uykusuz geceler yaşıyorum. Kanal İstanbul benim uykularımı kaçırıyor. Bu şehrin uykularını kaçırıyor. Öyle konuyu bulandırmaya gerek yok. Üçüncü köprüyü kim istemedi örneğin? Niye istemediniz o zaman? Niye ‘ihanet’ diye yorumladınız? Sayın Cumhurbaşkanı’na inanın bu sözünü hatırlatmak isterim. Niçin, hangi duygularla? Doğayı savunmadınız mı? O zaman savundunuz, bugün neredesiniz? Ya bunları hep birlikte konuşsak… Davet edin; gelelim, konuşalım, anlatalım” dedi.

PERŞEMBE SON GÜN

Yoğunluk nedeniyle Beşiktaş’ta bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde uzun itiraz kuyrukları oluştu.

25 Aralık’tan bu yana sadece İstanbul’da 60 binden fazla dilekçe toplandı. Dilekçeler perşembe günü mesai bitimine kadar teslim edilebilecek.