‘Kamuya personel alınmayacak’ diyen Mehmet Şimşek’e Özgür Özel’den tepki

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 8:14 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 8:14 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz” açıklamasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den tepki geldi. Özel, “31 Mart’tan sonra bu kötü yönetim yüzünden ülkemizi çok daha kötü günler bekliyor” diyerek sandık mesajı verdi.

İktidarın ekonomi politikaları sonucunda Türkiye’de enflasyon rekor seviyeye ulaştı. Yokuş aşağı giden ekonomi vatandaşı dar boğaza sürüklemeye devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dün yaptığı ‘kamuda personel alımı’ açıklaması tepki çekti. Şimşek açıklamasında, “Sıkılaştırmaysa sıkılaştırma, kamu harcamalarını kısma mı… Hepsi yapılacak. Milletimizin bu geçiş döneminde bir fedalardık yapıyor. Kamu da bunu yapacak. Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ÜLKEMİZİ ÇOK DAHA KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR”

Şimşek’e bir tepki de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel, 31 Mart’tan sonra bu kötü yönetim yüzünden ülkemizi çok daha kötü günler bekliyor. Mehmet Şimşek, bu yıl kamu personeli alınmayacağını açıkladı. Başta öğretmenler atama bekleyen tüm gençleri 31 Mart günü Cumhur İttifakına sandıkta güçlerini göstermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’den ‘emekli’ çıkışı: Bundan sonrasını Erdoğan düşünsün

Kaynak: TELE1