Kamuoyu tepkisi diye suç yarattılar

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2020 Cumartesi 9:07 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 Cumartesi 3:54 pm

İzmir’deki çeşitli cami hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasının ardından CHP’li Banu Özdemir tutuklandı. Özdemir’in tutuklanma gerekçesi olarak “toplumda oluşan tepki” gösterildiği ortaya çıktı.

İzmir’deki camilerden Çav Bella çalındığını sosyal medya hesabında paylaştığı için troll hesapların saldırısına uğrayan CHP üyesi ve eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı. Ölüm listeleri hazırlayanlar, yeşil toplu ‘milli hesaplardan’ kadınları tecavüzle tehdit edenlerle ilgili hiçbir işlem yapılmazken, sosyal medyada görüntü paylaşan Özdemir’in tutuklanması tepki çekti.

Camiden Çav Bella çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan Banu Özdemir tutuklandı!

SUÇ İCAT EDİLDİ

Tutuklanma tutanağında, “toplum/kamuoyu nezdinde önemli ölçüde tepkilere neden olduğu, bu durumun kamu düzeni ve güvenliği açısından yakın bir tehlike oluşturduğu” ifadeleri kullanılarak Özdemir’in tutuklanması talep edildiği ortaya çıktı.

Erdoğan cami provokasyonları için CHP’yi hedef gösterdi: Zevkten dört köşe bu rezilliği aktarıyor

 

Avukat Aslı Kazan, tutuklanma tutanağını paylaşarak, “Banu Özdemir’in tutuklama tutanağına baktığımızda Cumhurbaşkanının açıklamasının ilk kez bir kararda “toplum/kamuoyu tepkisi” adı altında tutuklamaya doğrudan dayanak yapıldığını görüyoruz. Partili Cumhurbaşkanı tepkisi toplumun tepkisinin cisimleşmiş hali olarak kabul ediliyor” dedi.

TEPKİYE RAĞMEN HİÇBİR İŞLEM YAPILMADI

Öte yandan Ülke TV ekranlarında elinde ölüm listesi olduğunu söyleyerek, “Bizim aile en az 50 kişiyi götürür” tehditleri savuran Sevda Noyan hakkında tüm tepkilere rağmen hiçbir adım atılmamış, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin bu sözlere sahip çıkmıştı.

RTÜK Başkanı Şahin, Sevda Noyan’a sahip çıktı: Çok büyütülecek bir konu değil

Ölüm listesi hazırlayan Sevda Noyan hakkında hiçbir işlem yapılmaması da büyük tepki çekmiş, Noyan iki hafta sonra ifadeye çağrılmıştı.

Dönemin AB Bakanı Egemen Bağış, “Her cuma bir ayet sallıyorum, Bakara makara” ifadelerini kullanmış, tepkiye rağmen hakkında hiçbir işlem başlatılmamıştı.

Profillerine yeşil top koyan AKP’li hesaplar Canan Kaftancıoğlu, Nevşin Mengü ve Berna Laçin’i tecavüzle tehdit etmiş ve büyük tepki çekmişti. Tehditler hakkında hiçbir işlem yapılmazken AKP’li Mahir Ünal bu hesapları savunmuştu.

Tecavüz listeleri yayınlamışlardı… AKP’li Mahir Ünal’dan Milli hesaplara savunma!