Kalyon’a bir kıyak daha! Teşvik tutarı arttırıldı

Yayın tarihi: 15 Ocak 2023 Pazar 9:35 am - Güncelleme: 15 Ocak 2023 Pazar 9:37 am

İktidara yakınlığıyla bilinen ve muhalefetin ‘Beşli Çete’ olarak adlandırdığı şirketlerden Kalyon Holding’ verilen teşvik ikinci kez artırıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararına göre, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Bursa, Antep ve Ankara’daki bazı üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet yardımı verilmesi kararlaştırıldı. Yayımlanan karar kapsamında iktidara yakınlığıyla tanınan Kalyon’a verilen teşvik ikinci kez artırıldı.

Proje bazlı devlet yardımı kapsamında desteklenen fotovoltaik güneş paneli üretim tesisi yatırımında toplam sabit yatırım tutarı 2 milyar 100 milyon liradan 3 milyar 700 milyon liraya yükseltildi. Projede öngörülen istihdam sayısı 982’den 2 bin 635’e, azami nitelikli personel desteği 57 milyon liradan 100 milyon liraya çıkarıldı.

Kalyon’un “Elektrikli araç şarj ünitesi hizmetleri” alanında yapacağı yatırım kapsamında bakanlık şirketin gümrük vergisinden muaf olmasını ve KDV istisnası uygulanmasına onay vermiş, şirketin 60 milyon TL değerinde yatırım yapacağı ifade edilmişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Gedik Kaynak Sanayi ve Ticaret AŞ, İstanbul Gübre Sanayii AŞ, Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ, Valeo Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Polyteks Tekstil Sanayi Araştırma ve Eğitim AŞ, Merinos Halı Sanayi ve Ticaret AŞ. isimli şirketlere de proje bazlı devlet yardımı verilmesi kararlaştırıldı.

Başarır: Kalyon enerji hisselerinin yarısını Abu Dabili şirkete sattı