Berat Albayrak bizzat karşılamıştı: Gündeme bomba gibi oturacak Hakan Atilla iddiası

Yayın tarihi: 5 Mart 2021 Cuma 9:53 pm - Güncelleme: 6 Mart 2021 Cumartesi 12:01 am

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifa edeceğini iddia etti. Konu üzerine açıklama yapan Atilla, “İddialara cevap vermek anlamlı değil o yönde bir karar alırsam borsa resmî bilgilendirme yapar elbette” dedi.

ABD’de Halkbank davası sebebiyle 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye’ye döndüğünde Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne getirilen Hakan Atilla’nın bu ay sonunda istifa edeceği iddia edildi.

Bloomberg’e konuşan “konuya yakın kaynaklar”, Atilla’nın 26 Mart’ta yapılacak yıllık toplantıdan sonra istifa edeceğini ifade etti.

Kaynaklar, Atilla’ın cuma günü izne çıktığını ve ilerleyen günlerde hissedarlar görüşene kadar geri dönmeyeceğini ifade etti. Hem Borsa İstanbul, hem de Atilla’nın kendisi izinde olduğunu doğruladı, ancak daha fazla yorum yapılmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sözcüsü de konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

Atilla, Ekim 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan eski Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından göreve atandı. Atilla, Halkbank’ta çalışırken İran’ın yaptırımlardan kaçmasına yardım ettiği için suçlu bulunmuştu. ABD’de 32 ay hapis cezasına çarptırılan Atilla, 28 ay tutuklu kalmasını ardından Türkiye’ye dönmüştü.

HAKAN ATİLLA’DAN AÇIKLAMA

Odatv’ye açıklama yapan Hakan Atilla, “İddialara cevap vermek anlamlı değil o yönde bir karar alırsam borsa resmî bilgilendirme yapar elbette” ifadelerini kullandı.

RAHİM AK: HAKAN ATİLLA İSTİFA ETTİ

Rahim Ak, Habertürk’te yayımlanan özel haberinde; 1 aylık izne ayrılan Hakan Atilla Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettiğini ileri sürdü.

BERAT ALBAYRAK KARŞILAMIŞTI

Dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 yılının Temmuz ayında ABD’den Türkiye’ye gelen Hakan Atilla’yı havalimanında karşılamıştı.

ABD’de tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın bulunduğu uçağı dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve ailesi karşılamıştı. Atilla ile bir süre görüşen Albayrak, daha sonra gazetecilere, “Çok güzel bir gün. Hayırlı bir gün. Allah hayırlı mübarek eylesin. Hakan kardeşimiz sağ salim ülkemize geldi. Ailesiyle buluştu. Güzel bir tatil yapacak. Dinlenecek inşallah önümüzdeki günlerde tekrardan konuşuruz ama Hakan Atilla kardeşimizin şahsında ülkemizin ne kadar güçlü güzel evlatlar yetiştirdiğini, o evlatları yetiştiren ne güzel anne babaların olduğuna ben bugün bir kez daha şahit oldum. Bu ülkenin bir bireyi olmaktan gurur duydum. Allah Hakan kardeşimizden eşi ve ailesinden razı olsun. Hepsine hayırlı mübarek olsun. Ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullanmıştı.