Kaftancıoğlu: İstanbul Valiliği’ne resmi bir dilekçeyle başvuracağız

Yayın tarihi: 21 Şubat 2023 Salı 1:40 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2023 Salı 1:40 pm

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, İstanbul’da 93 okulun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilmesi kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Valilik kararıyla İstanbul’da riskli olduğu belirtilen 93 okul hakkında, tahliye kararı verildi. 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrenciler güvenli okullara nakledildi.

Konuya ilişkin bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda basın açıklamasında bulunan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

İstanbul’da 3 bin 647 devlet okulu, resmi rakamlara göre 3 bin 790 özel okul bulunmaktadır. 7 bin 437 okul, 5 milyon kişilik bir insan topluluğundan söz ediyoruz. Şu soruyu sormalıyız. Açıklanan riskli okulların daha önce açıklanması için başka bir coğrafyada deprem olması mı gerekiyordu? Bölgede derem olmasaydı da bu okullara çocuklar bugün de gidecekti.

Diğer kalan 7 bin küsur okul ve buradaki öğrenciler öğretmenler, gönül rahatlığıyla gittikleri okullara devam edebilecekler mi? Bu kalan okullar velilerin çocuklarını rahatça gönderebilecekleri okullar mıdır? 93 okulun yıkılma kararı velilere whatsapp ile duyuruldu. “Pazartesi günü izinli sayılacaktır, salı günü yeni okul ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır” mesajı gönderilmiş. Ne kadar planlı değil mi?

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak siyasetin görevi. Özel okullar kendi kaderine mi terk ediliyor? Çocuğunu özel okula gönderen veliler o okullardaki derem güvenliği için kiminle muhatap olacak. Çocuklarımızın devlet ve özel okullardaki güvenliği sağlamak kamu ve mülki idarenin sorumluluğundandır.

İstanbul Valiliği’ne resmi bir dilekçeyle başvuracağız. Asrın beceriksizliğiyle karşı karşıyayız. Olası bir İstanbul depreminde hepimizi enkaz altında bırakı algı yönetecekler. İstanbul’da bulunan 7 bin 400 okulla ilgili zemin etütleri yapıldı mı? 93 okul neye göre belirlendi, süreçler ne durumdadır? Yıkılmış olan okullarda ne zaman eğitim başlayacak, sorularını soracağız.

İstanbul’da depreme dayanıksız 93 okulun tahliyesine başlandı