Kaftancıoğlu hatalı seçmen sözlerine açıklık getirdi

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 2:15 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 2:15 pm

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Whatsapp’tan atılan ‘sahte seçmen’ mesajlarına karşı “Ses kayıtlarına lütfen itibar etmeyin” ifadelerinin yanlış anlaşıldığını dile getirerek sözlerine açıklık getirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbulluları ‘sahte seçmen’ iddiası hakkında gönderilen WhatsApp mesajlarına karşı uyardı, mesajların seçmeni kaygılandırmak için atıldığını ifade etti. Söz konusu iddiaların gerçek olmadığını aktaran Canan Kaftancıoğlu “Ses kayıtlarına lütfen itibar etmeyin, özellikle takibini yaptırdım ve ne hikmetse o yakına komşuya ulaşılamıyor bir türlü” dedi.

Kendisine ait resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Canan Kaftancıoğlu şunları kaydetti:

Sevgili İstanbullular; WhatsApp gruplarında “benim apartmanımda” ya da “bir yakınımın” diye başlayarak bolca sahte seçmen olduğunu iddia eden ses kayıtlarına lütfen itibar etmeyin, özellikle takibini yaptırdım ve ne hikmetse o yakına komşuya ulaşılamıyor bir türlü.

Kaygıyı tetikleyen kimden nereden geldiği belli olmayan mesajlara takılmayın hiç. Karşılaştığınız somut şüpheli durumlarla ilgili hem sizler hem de örgütlerimiz gerekli itirazları yaptılar. Sonuçlarını bekliyoruz. Takipteyiz #HepBirlikte

Kaftancıoğlu uyardı! WhatsApp’tan gelen ‘Sahte seçmen’ mesajlarının asıl amacı…

CANAN KAFTANCIOĞLU SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Konu hakkında yanlış anlaşıldığını söyleyen Canan Kaftancıoğlu Fatih Altaylı’nın sorularını cevapladı. Kaftancıoğlu “zannederim yanlış anlaşıldım. Benim sözünü ettiğim sosyal medyada dolaşan ve ‘Bir tanıdığımın apartmanında şu kadar Suriyeli seçmen var, dairemizde 20 seçmen kayıtlı’ gibi ifadeler içeren ses kayıtları ve iddialardan söz ediyorum. Bunları hemen araştırıyoruz. O kişiye ulaşıyoruz. Pek çoğu ‘Aslında ben değilim, arkadaşımın komşusu’ diyor. Arkadaşını arıyoruz o da ‘Bana da bir arkadaşımın arkadaşı yollamıştı’ diyor. İddia sahibini de, iddia edilen adresi de kimse bilmiyor. Benim bahsettiğim bunlar. “ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı yazısında şunları kaydetti:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Sosyal medyada dolaşan sahte seçmen iddiaları doğru değil. Hepsini araştırıyoruz. Doğru çıkmıyor. İddiayı ortaya atanı da bulamıyoruz” deyince panikledim.

Görünce “Eyvah” dedim.

Çünkü çevremde pek çok hatalı seçmen kaydı vakası vardı.

Hemen bunlardan birini, adı, sanı adresi ile “Yok diyorsunuz ama bunu bizzat biliyorum” diyerek Canan Hanım’a ilettim.

Hemen aradı.

“Fatih Bey, zannederim yanlış anlaşıldım. Benim sözünü ettiğim sosyal medyada dolaşan ve ‘Bir tanıdığımın apartmanında şu kadar Suriyeli seçmen var, dairemizde 20 seçmen kayıtlı’ gibi ifadeler içeren ses kayıtları ve iddialardan söz ediyorum. Bunları hemen araştırıyoruz. O kişiye ulaşıyoruz. Pek çoğu ‘Aslında ben değilim, arkadaşımın komşusu’ diyor. Arkadaşını arıyoruz o da ‘Bana da bir arkadaşımın arkadaşı yollamıştı’ diyor. İddia sahibini de, iddia edilen adresi de kimse bilmiyor. Benim bahsettiğim bunlar. Yoksa elbette pek çok yanlışlık, olmayan adreslere kayıtlı seçmen ya da boş dairelere kaydedilmiş seçmen var. Bunları öğrendiğimizde, bize ulaşan hepsini tek tek araştırıp, hepsi ile ilgili itirazlarımızı yapıyoruz” dedi.

Tespit ettikleri bu tür hataları önce ilçe seçim kurullarına bildirip sildiriyorlarmış.

Eğer orada sorun çözülmez ise konuyu YSK’ya kadar taşıyıp, itirazlarını yapıyorlarmış. Pek çoğunda bilerek veya bilmeyerek yapılmış yanlışlardan dönüldüğünü söyledi.

Türk vatandaşlığına geçmiş yabancı seçmenleri sordum.

“Bazı sitelerden uzun listeler yayınlandı yabancı isimler olan. Buna baktık. Onlar o sitede ikamet eden yabancıların listesi ama seçmen olmadıklarını gördük. Ama elbette çok sayıda vatandaşlık alıp, seçmen olmuş kişi de var. Onlara yapacak bir şeyimiz yok. Vatandaş olmuşlar ve oy kullanma hakkı kazanmışlar” dedi.

Net sayılar verildi! İşte oy kullanacak yabancı seçmen sayısı