‘Kafalarını keseceğiz’ diyen ‘Hizbullahçı’ gözaltına alındı

Yayın tarihi: 30 Mart 2023 Perşembe 4:17 pm - Güncelleme: 30 Mart 2023 Perşembe 5:00 pm

Sokaklarıyla röportajında “Hizbullahçıyız, kafalarını keseceğiz” ifadeleri tepki çeken İsmail Cevher Kasımoğlu gözaltına alındı. 

Batman’da yapılan bir röportajda “Biz Hizbullahçıyız. Erdoğan’a dokunsalar kafalarını keseceğiz” sözleri tepki çeken İsmail Cevher Kasımoğlu sabah saatlerinde gözaltına alındı. Kasımoğlu’nun emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise “Sosyal medya ve haber sitelerinde gündeme gelen ve bir sosyal medya mecrasında yayınlandığı tespit edilen video içeriğine ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturmaya başlanmıştır. Şüpheli tespit edilmiş olup, olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir” denildi.

Kasımoğlu gündem olan sokak röportajında AKP’ye oy vereceğini söyleyerek “Ben o köpeklere oy vermem, ateistlere vermem, kafirlere vermem. Dinsizlere vermem. Biz devletçiyiz. Devleti de savunuyoruz. Köpeklere oy vermeyiz. Onları destekleyen de onlar gibi kafirdirler. Bunlar Kuran-ı Kerim’e düşmandırlar. Dine düşmandırlar. Nerede ekonomi kötü. Erdoğan’a dokunsalar var ya kafalarını keseceğim. Biz cihada hazırız” demişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı “Bu densiz hakkında derhal gereğini yapıyoruz. En ağır şekilde ceza almasını sağlayacağımıza emin olun! Böylesi ahlaksızların peşini bırakmayız!…” açıklamasını yapmıştı.

Kasımoğlu ise tepkilerden sonra “Örgüt üyesi değilim” diyerek özür dilemişti.

“Kafalarını keseceğiz” diye tehditler savuran Hizbullahçı özür diledi

AKP’ye oy vereceğini söyleyip muhalefeti ‘kafalarını keseriz’ diye tehdit etti, sonunda Hizbullahçı olduğunu itiraf etti