Kadınlardan ‘Ölmek istemiyorum’ dilekçesi için çağrı

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 3:44 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2021 Cuma 3:44 pm

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından Zincirlikuyu’da bulunan bir panoya asılan dev şikayet dilekçesi gece saatlerinde söküldü. Olayı sosyal medya hesabından duyuran platform, ilanın indirildiği panonun önüne eylem çağrısı yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararname doğrultusunda İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine yönelik tepkiler devam ederken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan yeni bir hamle geldi. Platform, Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’nı gören bir panoya dev bir şikayet dilekçesi ilanı verdi. “Bu şikayet dilekçesi bir kadının yaşam mücadelesidir” notuyla duyurulan ilan görenlerin ilgisini çekerken gece saatlerinde ilanın indirildiği öğrenildi.

İlanın panodan indirildiği anların görüntülerini paylaşan platform, bu akşam 18.30’da Zincirlikuyu’nda bulunan panonun önüne eylem çağrısı yaptı. Platformun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Astığımız şikayet dilekçesine tahammül edemeyip indirdiler. Mücadelemizi görünmez kılamayacaklarını göstermek için Zincirlikuyu’da, dilekçenin indirildiği panonun önünde saat 18:30da buluşuyoruz. Mücadelemiz durmayacak”

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ: DUVARIMIZ SİZİN İÇİN HAZIR

İlanın indirildiği anların görüntülerini alıntılayan Beşiktaş Belediyesi Başkanı Rıza Akpolat’tan alkışları toplayan bir hareket geldi. İlanın Beşiktaş Çarşı’da bulunan duvara asılabileceğini söyleyen Akpolat, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bu anlamlı çalışmayı daha çok İstanbullu görmeli… Kadınların haklı mücadelesinin her zaman yanındayız. Baskı dosyasını bize iletin Beşiktaş Çarşı’daki duvarımız sizin için hazır.”