İntikam almak isteyen karteller kadın polise tecavüz edip parçalara ayırdı

Yayın tarihi: 25 Ocak 2023 Çarşamba 12:44 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2023 Çarşamba 2:10 pm

Meksika’nın büyük mafyası El Chapo’nun oğlu Ovidio’nun yakalanmasından sonra kartel üyeleri bir kadın polisi kaçırdı. Karteller kadın polis memuru Vanessa Torres Galan’a tecavüz ettikten sonra öldürüp vahşice parçaladığı öğrenildi.

İlk olarak 2019 yılında Meksika güvenlik güçleri tarafından yakalanan El Chapo’nun oğlu Ovidio, kartel için çok önemli bir isimdi. Silahlı kartel üyeleri, Ovidio serbest bırakılana kadar ülkeyi savaş alanına çevireceklerini söyledi. Sivillerin hedefte olmasından dolayı geri adım atmak zorunda kalan yetkililer, Ovidio’yu serbest bıraktı. Bu olaydan bir ay sonra ise Ovidio’yu tutuklayan bir polis memuru suikasta uğradı.

2023 yılına gelindiğinde ise 5 Ocak’ta düzenlenen operasyonla Culiacan şehrinde tekrar yakalanan Ovidio, buradan Mexico City’ye transfer edildi. Ovidio’nun tutuklanması ile tekrar saldırıya geçen kartel üyeleri ile güvenlik güçleri arasında adeta bir savaş çıktı. Çıkan çatışmalarda 10 asker, 19 kartel üyesi ve 1 polis memuru hayatını kaybetti.

İŞKENCE VE TECAVÜZ İZLERİ BULUNDU

Bir kartel dehşeti de Meksika’nın Veracruz şehrinde yaşandı. Polis memuru olan Vanessa Torres Galan’ın cesedi 12 Ocak günü bulundu. Kadın memurun cesedinde yapılan incelemelerde ise bedeninde çok sayıda işkence izi olduğu tespit edildiği söylendi. Kadın polisin mesai arkadaşları korkunç duruma karışan kişilerin bulunup cezalandırılmasını talep etti.

Geçtiğimiz salı günü görev esnasında bir arkadaşı ile kartel tarafından kaçırılan Vanessa’nın bedeninde tecavüz izleri de tespit edildi. Arkadaşları tarafından güçlükle tespit edilen Vanessa’nın göğüslerinin parçalandığı da dosyada yer aldı.