Kadın öğretmenlere topuklu ayakkabıyı yasaklamıştı… O müdür hakkında soruşturma!

Yayın tarihi: 15 Mart 2019 Cuma 8:08 pm - Güncelleme: 15 Mart 2019 Cuma 8:13 pm

Okul müdürü, kadın öğretmenlere topuklu ayakkabı nın dinen ‘caiz olmadığına’ ilişkin bir yazı verdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dersin ahengini bozacağı ve çalışanların dikkatini dağıtacağı gerekçesiyle öğretmenlere topuklu ayakkabı giymeyi yasakladığı öne sürülen bir ilkokul müdürü hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ankara’nın Sincan ilçesindeki Akşemsettin İlkokulu Müdürü M.K., öğretmenlere gönderdiği 10 Ocak 2019 tarihli ‘Okul kararları’ başlıklı yazıda, ‘Tüm öğretmenlerimize; Okul içerisinde koridorda yürürken sınıflardan ve alt-üst katlardan duyulacak, dersin ahengini ve çalışanların dikkatini dağıtacak şekilde ses çıkarmadan yürünebilmesi hususunda gereğini önemle arz ederim’ ifadelerini kullandı.

Öğretmenler Haber’in aktardığı habere göre M.K. ayrıca kadın öğretmenlere topuklu ayakkabının dinen ‘caiz olmadığına’ ilişkin bir yazı da verdi.

Soruşturma başlatıldı

Bu olayın ortaya çıkmasının ardından CHP milletvekilleri Gamze Taşçıer, Okan Gaytancıoğlu ve Sezgin Tanrıkulu, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Taşçıer, Gaytancıoğlu ile Tanrıkulu’nun soru önergelerine cevap verdi.

Ankara Valiliği tarafından ilkokul müdürü M.K. hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Taşçıer, “Konuya ilişkin olarak inceleme ve soruşturma yapılmak üzere 22 Ocak 2019 tarihli valilik oluru ile maarif müfettişlerinin görevlendirildiği ve sürecin devam ettiği belirtilmektedir” dedi.

Okul müdürü ‘Dinen caiz değil’ dedi, topuklu ayakkabı giymeyi yasakladı!

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Sincan ilçesindeki Akşemsettin İlkokulu Müdürü, dinen caiz olmadığı gerekçesiyle kadın öğretmenlerin topuklu ayakabıyı giymesini yasakladı.

Ankara’nın Sincan ilçesindeki Akşemsettin İlkokulu Müdürü kadın öğretmenlere topuklu ayakkabı giyme yasağı getirdi. Öğretmenler Haber’in aktardığına göre, okul müdürü öncelikle kadın öğretmenlerin topuklu ayakkabı giymelerinin dinen caiz olmadığını içeren bir metni öğretmenlere verdi, ardından da resmî yazı ile topuklu ayakkabıyı giyen öğretmenlere uyarı yazısı yazdı.