Kadın komandalar 15 Temmuz Köprüsü’nden halatlarla iniş yaptı

Yayın tarihi: 8 Mart 2024 Cuma 4:33 pm - Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma 4:33 pm

Dünya Kadınlar Günü’nde, Komando Özel Asayiş Komutanlığı’nda (JÖAK) görevli 6 kadın astsubay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden halatlarla botlara iniş yaptı.

Komando Özel Asayiş Komutanlığı’nda görevli 6 kadın astsubay 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden halatlarla botlara iniş yaptı. Köprüden halatla inen kadın komandolar programın ardından botlarla Ortaköy sahiline getirildi. Komandalar Ortaköy Sahilinde karanfillerle karşılandı.

Etkinlik süresince İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı.

Programda konuşan Jandarma Üsteğmen Seher Cingöz, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımefendi başta olmak üzere, şehit annelerimizin ve mücadeleden asla yılmayan kahraman Türk kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun” dedi.

Jandarma Astsubay Üstçavuş Duygu Erdem ise, “Bugün burada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden iniş faaliyetinin benim için farklı bir anlam ve önemi bulunmaktadır. Çünkü bu faaliyeti 2019 yılında Şırnak ilinde şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Esma Çevik tarafından 2014’te ilk kez gerçekleştirilmiştir. Ben de onun gibi bir kadın astsubay olmanın bu faaliyet içinde olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bu vesileyle onu ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum ” dedi.

New York’ta katledilen kadın işçilerden bugüne… 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kaynak: TELE1