Kadıköy Belediyesi’ne operasyonda gözaltına alınan 162 kişi adliyeye sevk edildi

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 11:05 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 11:05 am

İstanbul’daki operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Kadıköy Belediyesi‘nde görevli zabıtalar ile gıda mühendislerinin de olduğu 162 kişi adliyeye sevk edildi.

İstanbul’da salı günü aralarında Kadıköy Belediyesi’nde görevli zabıta ve gıda mühendislerinin de bulunduğu 224 kişiye ‘örgütlü olarak rüşvet almak, vermek’ ‘aracılık etmek’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından operasyon düzenledi. Operasyonda 48 zabıta, 6 gıda mühendisi ile birlikte toplam 194 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifadeleri sona erdi. Şüphelilerden 36’sı emniyetten serbest kalırken geri kalan 162 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından savcı karşısına çıkacak.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı operasyonla ilgili TELE1’e yaptığı açıklamada “‘Şu gerekçeyle, şu arkadaşlar gözaltına alındı’ diye bir bilgi yok. Eğer böyle bir şey varsa keşke Emniyet ve savcılık bizimle işbirliği yapsaydı, biz de eğer bu tür işlemler varsa onlara yardımcı olsaydık” demişti.

Kadıköy Belediyesi’nde operasyon: 224 kişi hakkında gözaltı kararı

Kadıköy’ün ardından Maltepe Belediyesi’ne de operasyon