Kabus adalıları da vurdu

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2021 Salı 11:40 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 Salı 11:40 am

Marmara Denizi’nde etkili olan deniz salyası, Avşa Adası’nı da etkisi altına aldı. Müsilaj nedeniyle denizden su elde eden tesiste yaşanan sorunlar nedeniyle vatandaşlar sosyal medyadan sıkıntıları dile getirdi.

Deniz suyundan içme suyu elde edilen tesiste deniz salyalarının kum filtrelerini tıkadığı için su üretiminin sekteye uğradığını söyleyen Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, eleştirilere yanıt verdi. Avşa’daki su sıkıntısının giderilmesi için çalıştıklarını söyleyen Süleyman Aksoy, sosyal medyada yapılan eleştirilerin sınırları aştığını söyledi.

“DOĞAL AFETİN NE OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ”

Adadaki su sorununun taşımayla giderilemeyeceğinin altını çizen Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, su sorununu çözmek için üç tane kuyu açtıklarını, gerekirse 13 tane de açmaya hazır olduklarını söyledi. Su sıkıntısı nedeniyle yapılan eleştirilere de cevap veren Süleyman Aksoy müsilajın bir doğa olayı olduğunu hatırlatarak turizm sezonu öncesinde yaşanan sıkıntının çözümüyle uğraştıklarını söyledi. Adadaki yazlıkçıların eleştirilerinin hakaret boyutuna ulaştığını da ifade eden Süleyman Aksoy, “Sizde Allah korkusu yok mu, doğal afetin ne olduğunu bilmiyor musunuz?” dedi.