Kabineye bir damat daha: Alparslan Bayraktar

Yayın tarihi: 4 Haziran 2023 Pazar 9:14 am - Güncelleme: 4 Haziran 2023 Pazar 9:14 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniş kabinesini açıkladı. AKP’li Cumhurbaşkanı’nın  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atadığı Alparslan Bayraktar’ın Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Murat Mercan’ın damadı olması ise dikkat çekti.

Türkiye tarihinin en kritik Cumhurbaşkanlığı seçimi geride kaldı. 14 Mayıs’taki ilk turda belirlenemeyen Cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Mayıs’taki ikinci turda sonuçlandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı olarak seçildi. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yeni kabine açıklandı. Açıklanan yeni kabinede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na Alparslan Bayraktar getirildi.

Bakan yardımcılığından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Alparslan Bayraktar’ın aynı zamanda Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Murat Mercan’ın damadı olması ise dikkat çekti.

Bayraktar, 2018 yılında hayatını Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Murat Mercan’ın kızı Saide Simin Mercan ile birleştirmiş, Bayraktar çiftinin nikah şahitliğini ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve o dönemki TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yapmıştı. Çiftin nikahı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna tarafından kıyılmıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanan Alparslan Bayraktar kimdir?