Kabine bitti, atama bekleyen öğretmenler isyan etti: Babam yüzüme baktı, ağlamak istedim…

Yayın tarihi: 12 Şubat 2024 Pazartesi 11:13 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 1:46 am

On binlerce öğretmen adayının gözünü çevirdiği Kabine toplantısından atama haberi çıkmadı. Hayal kırıklığı yaşayan öğretmen adayları sosyal medyada isyan etti.

On binlerce öğretmen adayının merakla beklediği atama için gözler Kabine toplantısındaydı ancak toplantıdan konuya dair bir açıklama gelmedi.

TRT Haber, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de toplanan Kabine’de öğretmenlere kadro tahsisine ve atama takvimine ilişkin ayrıntıların gündeme geleceğini yazmıştı. Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın branş bazlı çalışmaları gerçekleştirilmesi beklendiği belirtilmişti.

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Öğretmen adayları da duruma tepkilerini sosyal medyada ‘#açıklanmayanöğretmenataması’ etiketi altında buluşarak gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir X hesabından Erdoğan’a seslenerek “Bu gençlik ne olacak böyle?
Stresten perişan oldular. Hiç mi sesleri duyulmuyor @RTErdogan? Öğretmenlerimiz önünü göremiyor. Ders mi çalışsınlar mücadele mi etsinler ne yapsınlar? Nerede atama?” diye yazdı.

Atama bekleyen on binlerce öğretmene kabineden haber çıkmadı

‘TÜRKİYE ONUNCUSUYUM, İŞSİZİM, SÖZLERİM BU KADAR’

Bir öğretmen adayı da “Ne olacak bu işin sonu? Sizlerden beklenen sadece bir açıklama iken yarım yıl oldu artık. Ekim de geçti Şubat da. “Mülakatsız şu tarihte şu kadar atama yapacağız.” Çok zor değil yav!” diye yazdı.

Başka bir öğretmen adayı ise “Akşam eş dost akraba bize geldi. Tam da atama haberini beklediğimiz gün.Kabine sonunda Sonuç hüsran… Babam “Hani atama haberi?” dercesine yüzüme baktı. Ağlamak istedim ağlayamadım… 2023 Ağustostan beri işsizim. Türkiye 10.suyum. Sözlerim bu kadar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sosyal medyadaki tepkiler şöyle:

 

Kaynak: TELE1