Joe Biden’dan flaş ‘Gazze’ açıklaması

Yayın tarihi: 14 Kasım 2023 Salı 6:11 am - Güncelleme: 14 Kasım 2023 Salı 6:18 am

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada Gazze’ye yapılan saldırılarda hastanelerin korunması gerektiğini vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Oval Ofis’te gazetecilerin, İsrail ordusunun Gazze’deki sivilleri ve sağlık kuruluşlarını hedef almasına yönelik sorularını cevapladı. Biden, Gazze’de hastanelerin korunması gerektiğini söyleyerek, İsrail’in “daha az müdahale etmesi” beklentisini bildirdi.

DİLEGETİRMEKTEN ÇEKİNMEDİM

ABD Başkanı, “Bildiğimiz gibi, olup bitenlerle ilgili endişelerimi dile getirmekten çekinmedim. Umudum ve beklentim, hastanelere yönelik müdahale eylemlerinin daha az olması ve İsraillilerle temas halinde kalmamızdır.” dedi.

KORUNMASI GEREKİYOR

Beyaz Saray’da First Lady Jill Biden ile birlikte bir kadın sağlığı araştırma girişimine imza attığı sırada konuşan Biden, “Bu yüzden biraz umutluyum ancak hastanelerin korunması gerekiyor.” dedi.

İsrail Şifa Hastanesi’ni peş peşe vurdu! DSÖ’den vahim açıklama

İSRAİL ŞİFA HASTANESİNU VURDU

İsrail, Hamas tarafından kullanıldığı iddiasıyla Şifa Hastanesi’nin yakın çevresine geçen haftadan bu yana ağır saldırılar düzenlerken Hamas İsrail’in bu iddiasını sürekli olarak reddediyor. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya platformu X’ten, “Şifa Hastanesi’nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane, artık hastane olarak hizmet veremiyor.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

(AA)