Japonya’da art arda depremler!

Yayın tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe 1:54 am - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 1:54 am

Japonya’da, Bungo-suido Boğazı’nda 6.6 ve 5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Ehime, Koçi, Oita ve Hiroşima eyaletlerinde hissedilen depremlerde çok sayıda hafif yaralı olduğu bildirildi.

Japonya’nın batısında Ehime eyaleti açıklarındaki Bungo-suido Boğazı’nda art arda depremler meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansının (JMA) açıklamasına göre 6,6 büyüklüğündeki deprem gece yerel saatle 23.14’te, 5 büyüklüğündeki deprem ise 23.19’da meydana geldi. Ehime, Koçi, Oita ve Hiroşima eyaletlerinde hissedilen depremlerin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Yerel saatle 23.27 ile bu sabah 06.42 arasında 15’ten fazla ve büyüklüğü 3 ila 4,3 arasında değişen artçı sarsıntılar kayda geçti.

Gelecek bir hafta içinde artçı sarsıntıların sürebileceği ve toprak kaymalarının yaşanabileceğine yönelik bölge halkı uyarıldı.

Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, düzenlediği basın toplantısında, bölgede çok sayıda kişinin hafif yaralanmalar nedeniyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Hayaşi, bölge geneline hizmet veren Sanyo hızlı tren hattındaki bazı seferlerde geçici durdurmalar yaşandığını söyledi.

Tokat’ta 4.7 büyüklüğünde deprem!

Kaynak: TELE1