James Webb’den yeni görüntü geldi: İşte VV 191 çift galaksi

Yayın tarihi: 6 Ekim 2022 Perşembe 7:18 am - Güncelleme: 6 Ekim 2022 Perşembe 7:18 am

NASA’nın bugüne kadar hayata geçirdiği en heyecan verici ve en büyük projelerden biri olan James Webb Uzay Teleskobu, Hubble’ın verilerini kullanarak “VV 191” isimli çift galaksinin görüntülerini elde etti.

James Webb Uzay Teleskobu uzaya gönderildiğinden bu yana birçok ilke imza attı. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 1990’da uzaya gönderilen Hubble Uzay Teleskobu’nun verilerini kullanan James Webb Uzay Teleskobu’ndan yeni görüntüler paylaştı.

NASA’nın internet sitesinde yer alan haberde, “VV 191” isimli çift galaksinin görüntüsünün Hubble Uzay Teleskobu’nun sağladığı veriler ile kaydedildiği belirtildi.

Elde edilen yeni görüntüde, beyaz eliptik bir galaksi ve sarman galaksinin daha önce görülmemiş ayrıntılarının yer aldığı kaydedildi.

Bilim insanı Rogier Windhorst, James Webb Uzay Teleskobu’nun, galaksinin daha uzun ve sarmal kısımlarını çok daha ayrıntılı gösterdiğini açıkladı.

30 yılı aşkın süredir bilim dünyasına ışık tutan Hubble ile 1,5 milyonun üzerinde gözlem yapılırken bu gözlemlere dayanan 19 bindeni aşkın akademik çalışma üretildi.

NASA James Webb Uzay Teleskobu’nun çektiği fotoğrafları müziğe dönüştürdü