İzmir’deki İsveç Konsolosluğu’na silahlı saldırı! Bir çalışan ağır yaralı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 6:33 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 2:32 am

İzmir’deki İsveç Konsolosluğu’nda silahlı saldırı düzenlendi, konsolosluk çalışanı Türk kadın ağır yaralandı. Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmir’deki İsveç-Norveç Fahri Konsolosluğu’nda silahlı saldırıda konsolosluk çalışanı Türk kadın ağır yaralandı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan kadın, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kadının Alsancak’ta bulunan İsveç Fahri Konsolosluğunda sekreter olarak çalıştığı belirtildi.

SALDIRGAN, AĞRI NUFÜSUNA KAYITLI ÇIKTI

İzmir’deki İsveç Fahri Konsolosluğu kadın çalışanına silahlı saldırıda bulunan Z.Ö.’nün  Ağrı nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Şüpheli Z.Ö.’nün yarın adliyeye sevk edileceği öğrenilirken, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan konsolosluk çalışanı E.T.’nin ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada “İlimiz Konak ilçesinde, 01.08 2023 günü saat 12.45 sıralarında zihinsel engelli Z.Ö. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu E.T. isimli vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Olayın faili ise suç aleti ile birlikte gözaltına alınmış ve konuyla ilgili adlî tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakan Paludan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir’de bulunan İsveç Fahri Konsolosluğu binasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınayarak, olaya ilişkin adli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İzmir’de bulunan İsveç Fahri Konsolosluğu binasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan vatandaşımıza Allah’tan acil şifalar temenni ediyorum. Bu elim hadisenin aydınlatılması ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içinde faaliyet gösteren misyonların da hak ve hukukunun koruyucusu, güvenlik güçlerimiz de huzurunun teminatıdır” dedi.