CHP’li Banu Özdemir’e ‘Çav Bella’ gözaltısı: ‘İşaret suç sebebi sayılmış’

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2020 Perşembe 8:04 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 Perşembe 10:33 pm

Camilerde çalınan Çav Bella şarkısını paylaşan CHP üyesi ve eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, gözaltına alındı. Gazeteci Erk Acarer gözaltına alınan Özdemir ile görüştüğünü ve olayı Müftülüğe bildirenin Özdemir’in kendisi olduğunu aktararak, “İşaret suç sebebi sayılmış anlaşılan. Troller ve tetikçiler tarafından hedef gösterildi. Herhalde ülkeyi onlar yönetiyor” ifadelerini kullandı.

İzmir’de, dün saat 17.00 sıralarında, birçok caminin hoparlöründen Çav Bella marşının çalınmasıyla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, söz konusu anları sosyal medya hesabında paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, gözaltına alındı.

İzmir’de camide yine provokasyon! Bu kez de Selda Bağcan çaldılar

İzmir’deki camilerden Çav Bella çalınmasını övenlere de soruşturma başlatıldı

Konuya ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İzmir ilindeki birçok caminin hoparlörlerinden aynı anda ezan yerine İtalyanca bir parçanın çalındığı ve sosyal medyada ilgili videoların yer aldığı yönündeki haberlerin yayınlanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapan Banu Özdemir Türk Ceza Kanunu’nun 216/3 maddesi kapsamında “Dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan gözaltına alınmıştır.”

Tunç Soyer’den camilerde Çav Bella çalınmasına sert tepki

“İŞARET SUÇ SAYILDI”

Gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gözaltına alınan Banu Özdemir ile yaptığı konuşmayı aktardı. Acarer’in açıklaması şöyle:

“Camiden müzik” ilgili gözaltına alınan kişinin CHP’li Banu Özdemir olduğu anlaşıldı.Kendisi ile dün görüştük. Olayı İl Müftülüğü’ne bildiren kendisidir. “?” İşaret suç sebebi sayılmış anlaşılan. Troller ve tetikçiler tarafından hedef gösterildi. Herhalde ülkeyi onlar yönetiyor.

“Yarın beni gözaltına alırlar, müftülüğe haber vereceğime esnaf odasına mı söyleseydim” demişti. O kadar da uzun boylu da değil” demiştim. Yanılmışım!