İzmir’de camide yine provokasyon! Bu kez de Selda Bağcan çaldılar

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2020 Perşembe 10:13 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 Cuma 6:38 am

İzmir’de cami hoparlörlerinde Çav Bella marşının ardından şimdi de sözleri Aşık Mahsuni Şerif’e ait, Selda Bağcan’ın seslendirdiği “Yuh Yuh” şarkısı çalındı. İzmir Müftülüğü, merkezi ezan sistemine geçici olarak son verildiğini açıkladı.

İzmir’de cami hoparlörlerinde Çav Bella marşının ardından şimdi de sözleri Aşık Mahsuni Şerif’e ait, Selda Bağcan’ın seslendirdiği “Yuh Yuh” şarkısı çalındı. Minarelerden iki gün üst üste şarkı çalınması üzerine müftülük merkezi ezan sistemine geçici olarak son verildiğini açıkladı.

Cami hoparlörlerinden çalınan Çav Bella için soruşturma başlatıldı

CHP’li Banu Özdemir’e ‘Çav Bella’ gözaltısı: ‘İşaret suç sebebi sayılmış’

MERKEZİ EZAN SİSTEMİNE ARA VERİLDİ

Provokasyon olaylarının ardından İzmir Müftülüğü açıklama yaptı. Müftülüğün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“20 Mayıs Çarşamba günü İlimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınından sonra bugün de yine Bornova ve Bayraklı ilçelerimizdeki bazı camilerimizde de yine aynı tarzda bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Yaşanan bu olayın ardından da konu adli mercilere intikal ettirilmiştir.

Diğer taraftan söz konusu saldırılar aydınlığa kavuşturulana kadar, tedbir amaçlı olmak üzere İzmir’de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

CHP’li isme ‘Çav Bella’ gözaltısı

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel olayı “provokasyon” diye nitelendirmişti. Yücel konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise olayla ilgili CHP’yi hedef almıştı.

FAHRETTİN ALTUN: KABUL EDİLEMEZ BİR SALDIRIDIR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Minarelerden müzik dinletilmesi kabul edilemez bir saldırıdır. Bu olay basit bir provakasyonun çok ötesinde, milletimizin kutsallarıyla savaş halinde olan bir zihniyetin yeniden filizlenme çabalarıdır” açıklamasında bulundu.