İzmir’deki akran zorbalığı için bakanlık harekete geçti!

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 11:24 am - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 11:24 am

Yaşları 9-13 arasında değişen 6 kız çocuğu yaşıtları Ayşenur‘a işkence ettikleri ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkan görüntüler sosyal medyada infial yaratırken olaya ilişkin bakanlık harekete geçti. Bakanlık olaya ilişkin davaya müdahil olacaklarını duyurdukları açıklamalarında, “Mağdur kız çocuğuna yönelik danışmanlık, eğitim ve sağlık tedbir kararları, suça sürüklenen 3 çocuk hakkında ise danışmanlık ve sağlık tedbir kararları alınması uygun görülmüştür” denildi.

İzmir’in Konak ilçesi Tepecik semtinde yaşları 9 ile 13 arasında değişen altı kişilik kız çocuğu grubunun, tehditle evlerine çağırdıkları yaşıtları Ayşenur’a işkence ettikleri, çıplak fotoğraflarını çektikleri ve zorla yetişkin içerikli film izletmeye çalışıp “Hadi kız kıza sevişelim” diyerek cinsel istismarda bulundukları ortaya çıkmıştı. Ayşenur’un annesi olayları anlatırken gözyaşlarına boğulmuş ve adalet istediğini vurgulayarak, “Ailelerin bir özür dilemeyi bile çok gördüğünü adalet söz konusu biz olunca nedense işlemediğini görüyorum. Bu acıya dayanamıyorum bu işe yetkililer el koymazsa ben katliam yaratacağım” diyerek yetkililere seslenmişti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık, İzmir’in Konak ilçesi Tepecik semtinde 9 ila 13 yaşlarındaki kız çocuklarının, akranları olan başka bir kız çocuğuna şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

“DAVAYA MÜDAHİL OLARAK SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ”

13 Eylül 2023 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gelen ihbar üzerine, İzmir İl Müdürlüğü’nce ailelere yönelik inceleme başlatıldığı belirtilerek, “Yapılan incelemeler sonucunda, mağdur kız çocuğuna yönelik danışmanlık, eğitim ve sağlık tedbir kararları, suça sürüklenen 3 çocuk hakkında ise danışmanlık ve sağlık tedbir kararları alınması uygun görülmüştür. Çocuğun üstün yararı gereğince İzmir İl Müdürlüğümüz tarafından olaya dair basına yansıyan video görüntülerine erişim engeli talep edilmiştir. Bakanlık olarak davaya müdahil olarak, hukuki süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğiz” denildi.

İzmir’de akran zorbalığı! Yetişkin filmi izletip üzerinde nargile söndürdüler