İzmir’de ‘Ponzi’ vurgununda detaylar çıktı! Sedat Ocakçı eşiyle köy kahvehanesinde valizlerle 5 milyar topladı

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 2:32 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 2:32 pm

İzmir’de ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından tutuklanan Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı’nın köy kahvehanesinde mağdurlardan valiz ve çantalarla 5 milyar topladığı ortaya çıktı.

İzmir’de ‘ponzi’ yöntemini kullanarak çok sayıda kişiyi yüksek kar vaadiyle dolandıran Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı, eşi Seçilay Ocakçı ve holdingin genel müdür yardımcısı emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan’ın da olduğu 27 şüpheli ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından tutuklandı.

Yeni Asır’ın haberine göre, ifadeleri ortaya çıkan Ocakçı çiftinin anlattığı olaylardan birisi dikkat çekti.

Bunun üzerine Harmandalı’da bir kahvehanede kâr payı dağıtan Ocakçı’ya mağdurların paraları valizlerle ve çantalarla getirdikleri öğrenildi. Öte yandan Sedat Ocakçı ifadesinde; soğuk cüzdanda bulunan kripto varlığını nakit paraya çevirmesi için akrabası Salih Han’a gönderdiğini, soğuk cüzdanda 5 milyar TL’nin olduğunu, Salih’in bunu alarak kaçtığını, asıl dolandırılanın kendisi olduğunu belirttiği öğrenildi.

‘HİÇBİR BİLGİM YOK’

Sedat Ocakçı’nın eşi Seçilay Ocakçı da ifadesinde Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı olduğu halde “ev hanımı olduğunu, sadece eşini görmek için bir iki saatliğine şirkete gittiğini, eşi FETÖ’den ihraç edildiği için kendi üzerine şirket açtığını, yatırım konusunda hiçbir bilgisinin olmadığını belirtti.

2.5 milyarlık vurgun! Ocakçı Holding patronu Sedat Ocakçı, eşi ve 25 kişi tutuklandı

2,5 milyarlık vurgunda yeni detaylar, emekli tuğgeneral de gözaltına alındı

İzmir’de 2.5 milyarlık dev vurgun! Sedat Ocakçı Adana’da yakalandı

İzmir’de ponzi sistemi çöktü! 2 milyar 500 milyon vurgun, şirket sahibi kayıp

Kaynak: TELE1