2,5 milyarlık vurgunda yeni detaylar, emekli tuğgeneral de gözaltına alındı

Yayın tarihi: 8 Şubat 2024 Perşembe 11:20 am - Güncelleme: 8 Şubat 2024 Perşembe 2:17 pm

İzmir’de drone fabrikası diye saadet zinciriyle dolandırıcılık yaptığı suçlamasıyla haklarında gözaltı kararı verilen ve yasa dışı yollardan yurt dışına çıkma hazırlığında olduğu öne sürülen holding sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı düzenlenen operasyonla Adana’da yakalanarak İzmir’e gönderildi.  Yapılan operasyonlarda toplam 28 kişi gözaltına alınırken gözaltına alınanların arasında emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan’ın da olduğu ortaya çıktı.

İzmir’de yüksek kar vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçundan haklarında gözaltı kararı verilen holding sahibi Sedat Ocakcı ve eşi Seçilay Ocakcı’nın da aralarında bulunduğu 28 şüphelinin arasında holdinge bağlı şirketlerden Metayıldız’ın genel müdür yardımcılığı görevini yürüten emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan’ın da olduğu ortaya çıktı.

Dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token’i halka arz eden Barış Turgut’la yaptığı protokol sonucu, 15 milyonluk yatırım yaparak gündeme gelen Ocakcı Holding’de, iddiaya göre; holdingin sahibi Sedat Ocakcı’nın yeğeni siber güvenlik uzmanı Salih Han, kuruma ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai’ye kaçtı.

Yüksek kar vaadiyle paralarını verenler, dolandırıldıkları iddiasıyla polise şikayetçi olmaya başladı. Şüphelilerin, satışını yaptıkları token ile kripto piyasalarında para kazandıracaklarını vaat ettiği, ayrıca dron fabrikası kurarak da yine kar sözü verdikleri öğrenildi. Şüphelilerin 2 bin 500 kişiden yaklaşık 2,5 milyar TL para topladıkları öne sürüldü. Şu an 30 mağdurun şikayetçi olarak polise başvurduğu ortaya çıktı.

ÇİFT, YURTDIŞINA KAÇACAKTI

Dün sabah saatlerinde operasyonun düğmesine basan İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ocakçı’ya ait 3 ayrı iş yerinde aramalar yapmıştı. Operasyonların devamında; Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı yurt dışına çıkış hazırlığında oldukları esnada Adana’da, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Adana KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle, saklandıkları ikamette İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanmıştı. Yakalanan Sedat Ocakçı, eşi Seçilay Ocakçı ile birlikte toplamda 4 kişi, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Ocakçı çiftinin sorgularına başlanılacağı öğrenildi.

EMEKLİ TUĞGENERAL MEHMET RIFAT ALKAN DA GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan şüphelilerin polisteki işlemleri sürüyor. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan olduğu ortaya çıktı. Yüksek Askeri Şura Toplantısı’nda alınan kararla, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Tuğgeneral Alkan’ın, 30 Ağustos 2022’de emekli edildiği öğrenildi. Alkan’ın, emekli olduktan sonra holdinge bağlı şirketlerden Metayıldız’ın genel müdür yardımcılığı görevini yürüttüğü kaydedildi.

FABRİKA YAPILACAK ALANA SADECE TABELA ASILDI

Şirkete, 15 Temmuz 2023’te, Yozgat Bozok Organize Sanayi Bölgesi Yatırım Alanı’nda yer tesis edildiği öğrenildi. Dron imalatı üzerine fabrika kuracağını beyan eden şirket yetkililerinin, bu alanda 3-4 ay kadar hafriyat alım çalışması yaptığı ancak ‘Bozok Organize Sanayi Meta Yıldız Dron Fabrikası Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi ibarelerinin’ yazılı tabelanın dışında alanda başka hiçbir icraat gerçekleştirmediklerinin otaya çıktığı belirtildi.

 

İzmir’de ponzi sistemi çöktü! 2 milyar 500 milyon vurgun, şirket sahibi kayıp

SEDAT OCAKÇI FETÖ’DEN İHRAÇ EDİLDMİŞ

Drone fabrikası kurma vaadiyle kısa sürede büyüyen ve Çiğli’de holding binası açan Sedat Ocakçı’nın 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen üsteğmen olduğu da ortaya çıktı.

MAĞDURLAR ÇOĞALIYOR

Holding binasının girişindeki levhalar kaldırılınca ve binaya kiralık pankartı asılınca mağdurlar da ortaya çıkmıştı. Evini ve arabasını satıp kredi çeken, elindeki paraları teslim eden mağdurlar ise dün Çiğli ilçesindeki Hira Danışmanlık Eğitim ve Yazılım önünde toplanmıştı.

TOPLAMDA 28 GÖZALTI

Olayla ilgili gözaltı sayısının 28 olduğu ve 2 kişinin de arama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

SOSYAL MEDYA VİDEOLARI GÜNDEM OLDU

Sedat Ocakcı’nın eşi Seçilay Ocakcı’ya lüks araba hediye ettiği ve arabanın büyük bir hediye kutusunda açıldığı anlara ait profesyonel ekiple çekildiği görülen video gündem oldu. Videonun yakın zamanda tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin çektiği videolara çok benzemesi dikkat çekti.

Kaynak: TELE1