İzmir’de metro inşaatında göçük: İki bekçi göçük altında

Yayın tarihi: 13 Mart 2019 Çarşamba 12:25 pm - Güncelleme: 13 Mart 2019 Çarşamba 12:26 pm

İzmir’de Metro istasyon parkı inşaatında bu sabah 03.00 sularında göçük meydana geldi. Göçük altında kaldığı tahmin edilen iki bekçiyi arama çalışmaları başlatıldı.

İzmir’de metro trenleri için yeraltı park istasyonu çalışmaları sırasında sabaha karşı göçük meydana geldi. Göçük altında kalan iki bekçi için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

İzmir’in Konak ilçesi Halkapınar Spor Salonu önünde yapımı devam eden Büyükşehir Belediyesine ait metro vagonu yer altı park alanının inşaatında sabaha karşı göçük olduğu bilgisi üzerine, yüklenici firma ve belediye yetkilileri olay yerine gitti.

İnceleme yapan ekipler, gece görevli iki bekçiden haber alamayınca durumu polis, itfaiye, AKS ve AFAD ekiplerine bildirdi.

Göçük altında kaldığı tahmin edilen iki bekçiyi arama çalışmaları başlatıldı

Bölgeye giden ekiplerin, iki bekçiyi arama çalışmaları sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sayıları giderek artan metro vagonlarının park ihtiyacını karşılamak için, Halkapınar semtinde iki katlı yeraltı parkı yapmak için bir süredir çalışmalarını sürdürüyordu.

Olay nedeniyle Şehitler Caddesi ve Halkapınar Köprüsü tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Göçüğün yayılma riskine karşı hafriyat dolgusu çalışmaları başlatıldı. Polis ekipleri de geniş bir alanda güvenlik önlemi aldı.