İzmir’de CHP seçim bürosuna taşlı saldırı

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 12:20 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2023 Salı 3:15 pm

İzmir’in Konak ilçesinde yer alan CHP’nin seçim bürosuna taşlı saldırı düzenlendi. Polis saldırganı gözaltına aldı.

Seçimlere kısa bir süre kalırken muhalefete saldırılar sürüyor. Yeni saldırının adresi bu kez İzmir oldu. Konak’taki ilçe seçim bürosuna taşlı saldırı gerçekleşti. Uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Egede Son Söz gazetesinin aktardığına göre saldırgan gazetecilerin “Neden saldırıyı gerçekleştirdin?” sorusuna “Herkes AK Parti’ye oy verecek” yanıtını verdi. Saldırganın polis ifadesinde ise “CHP binası olduğu için saldırdım” ifadesini kullandığı belirtildi.

Konak’ın CHP’li Belediye Başkanı Abdül Batur da saldırıyı kınayarak şunları söyledi: “İkiçeşmelik’te dün faaliyete giren seçim büromuza taşlı saldırı oldu. Emniyet ekipleri incelemeleri yapıyor. Saldırının failinin kimliği ile ilgili bana gelen bir bilgi yok. Kentin merkezinde olan bir bölge… Siyasi tarafı var mı henüz bilmiyoruz. Bunun bilgisini verecek olan emniyet güçleridir. Geçmiş olsun diliyorum. Seçim sürecinde bunların olması doğru değil. Provokasyona varan noktalara gidebilir. Ülkede bir gergin ortam var, seçim demek gerginlik demektir. Bu havayı yöneticilerin minimize etmesi lazım.”

‘KAYBETMENİN İŞARETLERİ’

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ise saldırıyla ilgili şunları söyledi: “Bir şahıs geliyor kapımızı zorluyor sonra da taşla iki camımızı kırıyor. Polise ihbar ettik sağ olsunlar bir anda yakaladılar. İlk ifadesinde ‘CHP olduğu için camları kırdım’ diyor. ‘AKP kazanacak’ diyor. Böyle bir ifade veriyor. Manidar olan şu; yandaki dükkanından vitrini güzel, öbür dükkanında camları güzel orayı kırmıyor direkt bize geliyor. Bu arkadaşın arkası da biraz araştırılsın ama biz bu işi de fazla köpürtmek istemiyoruz. Kardeşlik barış bizim ilkemiz. Bütün herkesi kucaklıyoruz. Biz bu ülkeye sevgiyi, kardeşliği getirmek için buradayız. Biz istiyoruz ki herkesi savunalım. Helalleştik, helalleşiyoruz. Bu saldırılar bizi birbirimize daha çok yakınlaştırıyor, birleşe birleşe kazanacağız. Tabii bu kaybetmenin de işaretleri bu işler. Üzgünüz, tabii ki üzgünüz. Keşke seçime böyle bir festival havasında gitseydik bunlar olmasaydı.”

Öte yandan daha önce CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi binasına saldırı düzenlenmişti.

CHP binasına saldırıda yeni gelişme! Sosyal medyada canlı yayın yapmak için ateş etmişler

CHP İstanbul İl Başkanlığı saldırısında dört şüpheli adliyeye yakalandı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı şüphesi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı! Akşener Erdoğan’ı işaret etti