İYİ Parti’nin İBB adayı Buğra Kavuncu oldu

Yayın tarihi: 24 Ocak 2024 Çarşamba 11:16 am - Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba 12:27 pm

Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını Buğra Kavuncu olarak açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında İstanbul Büyükşehir adayı olarak Buğra Kavuncu’yu Balıkesir’de Turhan Çömez’i ve Sincan’da da Fatih Koca’yı aday gösterdiklerini duyurdu.

Kavuncu partisinin grup toplantısı çıkışında kısa bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz için hayırlı olsun, İstanbullular için hayırlı olsun. Ben şimdi buradan İstanbul’a geçeğim. Bir hazırlık çalışmamız olacak çok yoğun olarak. Ondan sonra zaten İstanbul’la ilgili hayallerimizi projelerimizi, İstanbul’a neleri vadettiğimizi, İstanbul’u neden çok daha iyi yöneteceğimizi seçmenlerimize anlatacağız. Biz hür ve müstakil olarak seçime girme kararı aldık. Partimizin her ferdi de bu anlamda üstüne düşeni yapacaktır.”

İKTİDARA EMEKLİ ZAMMI ÇAĞRISI

TÜİK’e de tepki gösteren Akşener “Allah aşkına; siz bu milletle, dalga mı geçiyorsunuz? Kardeşim; İnsanlarımız, demir mi yiyor? Çimento, tuğla mı yiyor? Et, süt, yumurta yiyor. Ekmek yiyor, peynir yiyor, sebze yiyor. Tutup da, “Milletin tüketim alışkanlıkları yanlış.” demek; Millete, “Ekmek bulamazsan, git tuğla ye.” demekle aynı şeydir. Bir büyük ciddiyetsizliktir, bir büyük saygısızlıktır” dedi. Akşener en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesine gerektiği çağrısında bulundu.

Şangay açıklarında 16 Türk denizcinin olduğu gemi battı!

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Siyasetçi ve iş insanıdır. Şuan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır.

Tam ismiyle Satuk Buğra Kavuncu, Edmenton İlkokulunda başladığı eğitim hayatına Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesini tamamlayarak devam etti.

1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun olurken, profesyonel kariyerine büyük potansiyel gördüğü Kazakistan Almatı’da yapı kimyasalları alanında başladı.

Satış, pazarlama ve yatırım konularında kazandığı bilgi ve deneyimi sayesinde kısa süre içerisinde başarıya ulaştı. 1997 yılında USTA LLP’yi kuran isim, yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya’daki büyümesinde önemli bir rol oynadı.

2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde sattıktan sonra, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP’nin Genel Müdürü ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya’nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlendi. Orta Asya’da bulunduğu süre boyunca Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı hâle geldi.

2010 yılında BASF Yapı Kimyasalları’nda BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre’ye, 2012-2016 yılları arasında ise BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye’ye yerleşen isim, Ocak 2016’dan 30 Mart 2018’e kadar BASF Türk Kimya’da CEO ünvanıyla yürüttüğü kariyerine devam etti.

Buradaki kurumsal kariyerinin ardından 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti’deki siyasi hayatına başladı. Orhan Kavuncu’nun oğlu, Enver Altaylı’nın yeğenidir.

2018 yılında İyi Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçilen Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. 2022’de İYİ Parti’deki İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan isim, 2023’te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi.

Buğra Kavuncu, 31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan adayı olarak görev alacak.

Diyanet’in ‘okul’ projesinin detayları ortaya çıktı

Yandaş Star yazarından haddini aşan başlık: Siyon yıldızı Kemalizmin yıldızı mı?

Kaynak: TELE1