İYİ Partili üyeden Bakan Nebati’ye ‘heteredoks’ yaklaşımlı ‘neo klasik’ gönderme

Yayın tarihi: 4 Ekim 2022 Salı 9:58 am - Güncelleme: 4 Ekim 2022 Salı 10:01 am

İYİ Parti Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Bilgili, Belediye Meclisinin oturumunda Bakan Nebati’ye gönderme yaparak kimsenin anlamadığı terimlerden oluşan bir giriş konuşması yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz gün ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Nebati’nin yaptığı konuşmada özellikle bir bölüm dikkat çekti. Kendisinin de kağıttan bakarak okuduğu kısım, “Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır” şeklindeydi. Bu sözler toplumun çok büyük kesimi tarafından anlaşılmadı.

TİP’ten Nureddin Nebati’ye videolu yanıt

İYİ PARTİLİ İSİMDEN GÖNDERME

Bakan Nebati’nin bu sözlerini Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Bilgili’de Belediye Meclisinin Ekim Ayı ilk oturumunda tekrarlayarak espri konusu yaptı. Mustafa Bilgili giriş konuşmasında şunları söyledi:

“Değerli arkadaşlar Neo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır. Bu önemli bilgiyi verdikten sonra sözlerime başlıyorum.”

Nebati: Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik kopuş heterodoks yaklaşımı ön plana çıkardı

“EKONOMİ DERSİ VERDİM”

Üyesi Mustafa Bilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “Belediye Meclisimizin Ekim Ayı ilk oturumunda ‘ekonomi’ dersi verdim” dedi.