İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan'ın yağ fabrikasının orman arazisinde yer aldığı öne sürülen bölümü mühürlendi. İlgili bölümlere ilişkin tutanak tutularak 662 bin TL ceza kesildi. Türkkan ise fabrikasının mühürlenmediğini Orman Bölge Müdürlüğü'nün sözleşmeyi tek taraflı feshettiğini söyledi.
AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a ait fabrika ve çiftlik evinin orman arazisini haksız işgal ettiği iddiasının ardından Gebze Orman İşletme Müdürlüğü, Dilovası ilçesindeki Türkkan Yağ Fabrikası’na giderek, orman arazisinde bulunan yeri tespit ettikten sonra mühürlendiği öne sürüldü. Türkkan ise fabrikasının mühürlenmediğini, Orman Bölge Müdürlüğü'nün sözleşmeyi tek taraflı feshettiğini söyledi.
KAÇAK YAPI DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI
Dilovası Belediyesi ekibi ise Lütfü Türkkan’a ait olan Köseler köyündeki Nezir Ağa Et Entegre Besicilik’te incelemede bulundu. Belediye ekibi, yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, yapı kayıt belgesi gibi tüm resmi belgeleri istedi. Herhangi bir belgenin ibraz edilmemesi üzerine kaçak yapı değerlendirmesi yapılıp, tutanak tutuldu. Tutanakta, “Herhangi bir ruhsat ve yapı belgesi ibraz edilemediğinden dolayı kaçak yapı olarak değerlendirilmiş olup, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32’inci ve 42’inci maddeleri gereğince tespit ve tutanak yapılmıştır” ifadelerine yer verildi. Ahır, samanlık, ofis, ev, sağımhane, depo gibi yapılar kayıt altına alınarak, metrekareleri belirtildi. Dilovası Belediyesi'nce 28 bin metrekare üzerine kurulu çiftlikle ilgili 662 bin TL ceza kesilirken, kaçak olan bölümler mühürlendi. Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
TÜRKKAN: SİNDİRMEK İÇİN BİR SÜRÜ YOL DENİYORLAR
Konuyla ilgili konuşan Lütftü Türkkan ise, arazi büyüklüğünün yanlış söylendiğini ifade etti. Türkkan, fabrikasında kaçak bölümlerin olduğu iddiasına şu sözlerle yanıt verdi:
"O arazi 126 bin metrekare değil, 24 bin metrekaredir. 25 yıl önce fabrika inşa edildi. Fabrika yapıldığında bölgeye henüz kadastro gelmemişti. Fabrikanın tamamı kendi tapulu arazisi üzerinde inşa edilmiş. Orman kadastrosu geçince bölgedeki bütün fabrikalarında olduğu gibi bazı orman alanlarında taşmalar olduğu tespit edilmiş. Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü oradaki bütün fabrikalarla kira sözleşmesi yapmış. Sindirmek, yok etmek için bir sürü yol deniyorlar. Bu da bunlardan birisi” diyen Türkkan, “Bilmedikleri bir şey var, demirden korksak trene binmezdik. Ben Türkiye’de bir sanayici olarak muhalefet yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Onları rahatsız etmeye devam edeceğim. Devletin sırtına yapışmış keneleri ifşa etmeye devam edeceğim. Yaptıkları her türlü hukuksuzlukları ifşa edeceğim."
FABRİKA MÜHÜRLENMEDİ
Orman Bölge Müdürlüğünün kendileriyle olan sözleşmeyi tek taraflı olarak feshettiğini aktaran Türkkan, “Hanımefendinin açıklamasından sonra taşma olduğu söylenen yere ip çekilmiş. Fabrikanın mühürlendiği yok. Fabrika Türk sanayisinde önemli bir yere sahip. 267 milyon dolar ihracat yapan bir fabrika” dedi.