İYİ Partili Çıray: Bıktık bu darbe paranoya ve tiyatrosundan

Yayın tarihi: 4 Nisan 2021 Pazar 10:05 am - Güncelleme: 4 Nisan 2021 Pazar 10:06 am

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 103 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan ve AKP’lilerin tepki gösterdiği bildiriye destek vererek, “Bir tabip teğmen olarak altına imzamı atıyorum” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı ‘Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden çekildim, Montrö’yü tanımıyorum, feshettim’ diyebilir mi?” sorusuna, “Yapabilir. Mümkün-muhtemel arasında fark var. Yeterli miktar yoğurt bulursanız, Marmara Denizi’ni de karıştırırsanız, ayran yapmak mümkündür” şeklinde yanıt vermesine ilişkin olarak 103 emekli amiral imzasıyla hazırlandığı belirtilen bir bildiri kamuoyuna yansıdı.

Emekli amirallerden Montrö ve sarıklı amiral bildirisi

Açıklamada, Montrö’nün Türkiye’nin haklarını en iyi şekilde koruyan bir anlaşma olduğu vurgulanarak, “Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye’ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir” denildi.

Tuğamiral Mehmet Sarı’nın “takke ve cübbe” giydiği görüntülerine de atıfta bulunulan açıklamada, “Son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur” ifadesi kullanıldı.

Emekli Koramiral Atilla Kıyat: Suçlayanlar utanç duyacak

İYİ PARTİLİ ÇIRAY’DAN DESTEK: ALTINA İMZAMI ATIYORUM

İYİ Partili Çıray, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un “darbe çağrışımlı” dediği, AKP’li isimlerin sert tepki gösterdiği bildiriye destek verdi. Twitter hesabından bildiriyi paylaşarak “Bir tabip teğmen olarak altına imzamı atıyorum” ifadesini kullanan Çıray, kendisine yönelik gelen tepkilere de yanıt verdi.

“BIKTIK BU DARBE PARANOYA VE TİYATROSUNDAN”

Çıray, “Doğru veya yanlış. Bu ülkenin her evlâdı Anayasa ve hukuk içerisinde kalarak fikirlerini özgürce beyan eder” ifadesini kullanırken, “Bıktık bu darbe paranoya ve tiyatrosundan. Bu ülkenin 400 bin askeri var. 300 bin polisi. Bir de darbelere karşı canını verecek Türk milleti. Darbe yapmaya niyeti olanı tükürükle boğarız, tükürükle” açıklamasında bulundu.

PROFİL FOTOĞRAFINA 15 TEMMUZ’DA ATTIĞI TWEET’İ KOYDU

Çıray, 15 Temmuz’da attığı “Yaşasın demokrasi, kahrolsun darbeler” tweetini profil fotoğrafı yaparken, “Herkese iyi geceler. Trollere de… Yaşasın demokrasi. Yaşasın fikir özgürlüğü” ifadesini kullandı.