İYİ Parti’den erken seçim açıklaması! “Asla onay vermeyeceğiz”

Yayın tarihi: 30 Aralık 2022 Cuma 10:12 am - Güncelleme: 30 Aralık 2022 Cuma 10:12 am

CHP’nin ardından İYİ Parti’de genel seçimlerin Nisan ayının başında yapılmasına destek verecekleri belirterek, “6 Nisan tarihinden sonra yapılması düşünülecek, planlanacak herhangi bir seçim tarihine asla onay vermeyeceğiz.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023’te aday olup olmayacağı tartışması yanı sıra siyasi arena da erken seçim çıkışları da gündemde yerini koruyor. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 6 Nisan’dan sonraki tarihlere seçimlerin erkene çekilmesine destek vermeyeceklerini açıkladı. Öztrak, “Siyasi mühendislik eseri olan yeni seçim kanununun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki erken seçime biz destek olmayız” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da, erken seçim tartışmalarına ilişkin, “Seçime şu anda tahmini 170 günlük bir süre kaldı. Bir an önce milletimizin karşısına seçim sandığının getirilmesini ortaya koyduk. Biz, İYİ Parti olarak açık ve net bir kararın içindeyiz. 6 Nisan tarihinden sonra yapılması düşünülecek, planlanacak herhangi bir seçim tarihine asla onay vermeyeceğiz. Sayın Genel Başkan’ımızın ve kurullarımızın ortak görüşüdür” dedi.

 

Mehmet Uçum ve Şentop seçim için neden Nisan ayını işaret etti?