İYİ Parti’de Ümit Dikbayır’a şok!

Yayın tarihi: 24 Haziran 2023 Cumartesi 7:38 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2023 Cumartesi 8:03 pm

İYİ Parti‘de Genel İdare Kurulu için yapılan seçimde Ümit Dikbayır en yüksek red oyu alarak asil listeden düştü, yerini yedek listedeki kadın üye Kübra Dursun aldı. Dikbayır, İYİ Parti’nin Başkanlık Divanı’nda bulunuyor.

İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı’nda Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri seçildi. İYİ Parti’ye katılan, eski MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da GİK üyesi oldu. MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kızı, Adana milletvekili Ayyüce Türkeş parti yönetimine girdi.

GİK seçiminde en büyük şoku İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve 27. ve 28. Dönem Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır yaşadı. Oy kullanan delegeler arasında en yüksek red oyu alan Ümit Dikbayır GİK asil listeden düştü. Dikbayır’ın listeden düşmesi sonucu yüzde 25 kadın kotası dikkate alındı. Böylece yedek listede ilk sırada yer alan kadın üye Kübra Dursun, Dikbayır’ın yerine GİK’e girdi.

Delegelerden çizik yiyen diğer isimler isei Ömer Karataş, Metin Ergun ve UğurPoyraz oldu.

Dikbayır düşmeden GİK listesinin tamamı şöyleydi:

ÜMİT DİKBAYIR KİMDİR?

Başkanlık Divanı’nda bulunan Dikbayır’ın İYİ Parti sitesindeki künyesi şöyle: 1968’de Sakarya’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Hendek’te, lise eğitimini Sakarya 1. Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. 1989 yılında vatani görevini gerçekleştirdikten sonra 48 yıllık aile firmasının yönetim kurulu başkanı olarak görevine başladı. İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olup İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve 27. Dönem Sakarya Milletvekilidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun Akşener’in çıkışını değerlendirdi! “Gereksiz ve duygusal”

Akşener: CHP’den 15 milletvekili istemek hayatımın en büyük pişmanlığıdır

Akşener “Kılıçdaroğlu’na şükran duyuyorum” demişti! Bugün “pişmanlık” dedi

İYİ Parti’de yeni yönetim belli oldu! Oktay Vural siyasete geri döndü