İYİ Parti’de çatlak büyüyor! İlçe başkanından Yılmaz Büyükerşen’e ziyaret

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 3:48 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 3:48 pm

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna, Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun karşısında AKP-MHP ile ittifak yapılmasını önerdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

İYİ Parti’de Eskişehir çatlağı büyüyor. Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna; Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun, “yaşlandığı”nı söylediği ve karşısında AKP ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğini savunduğu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti.

İYİ Partili vekil ağzındaki baklayı çıkardı: AKP ve MHP’yi destekleyelim

Görüşmede, şehir ve ülke gündemindeki konular görüşüldü.

Zafer Tuna, misafirperverliği için Büyükerşen’e teşekkür ederken; Büyükerşen de Tuna’ya ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

HATİPOĞLU AKP VE MHP İLE İTTİFAKI SAVUNMUŞ, ZORLU “KURUMSAL GÖRÜŞ DEĞİL” DEMİŞTİ

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 28 Temmuz’da yaptığı konuşmada 2023 seçimlerine Millet İttifakı çatısı altında girdikleri CHP’den “köstek” gördüklerini savunarak AKP ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğini savunmuştu.

Nebi Hatipoğlu, “Ben diyorum ki, CHP ile işbirliği tartışmaya açılabilir ve sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir de mesela AKP-MHP desteklenebilir. Sonuç tartışmasız galibiyet olacaktır ve Eskişehir için de hayırlısı budur” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise 31 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada Hatipoğlu’nun açıklamasının kurumsal görüşlerini yansıtmadığını söylemişti. Kürşad Zorlu, “Ortaya konulan bu görüş, vekilimizin kendisine aittir. Bu görüş partimizin kurumsal kimliğini temsil etmemektedir” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti ikiye bölündü! Kürşat Zorlu, Nebi Hatipoğlu’na katılmadı