İYİ Parti bu sefer de Saadet’i hedef aldı! Başkan adayı, Karamollaoğlu’na ‘soysuz’ dedi

Yayın tarihi: 18 Ocak 2024 Perşembe 11:59 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2024 Cuma 12:03 am

İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener‘in ardından belediye başkan adayı da muhalefeti hedef aldı. İYİ Parti’nin Sivas’ta aday gösterdiği Mehmet Ceylan, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’na ‘soysuz’ dedi. Saadet Partisi söz konusu açıklamaya sert tepki gösterdi.

Kriz üstüne krizin yaşandığı İYİ Parti’de genel seçimlerin ardından yön değiştirildi. Genel Başkan Meral Akşener sık sık muhalefeti hedef alırken, partide bu sefer de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na hakaret edildi. İYİ Parti’nin Sivas Adayı Mehmet Ceylan, genel seçimlerde Millet İttifakı’nda yer alan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’na ‘soysuz’ dedi.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın ise Ceylan’ın sözleri ardından yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımızı hedef alan İYİ Parti Sivas Belediye Başkan Adayı olan zâtın hadsizliğini başta İyi Parti’ye gönül veren vatandaşlarımıza, sonra değerli Sivaslılara ve aziz milletimize havale ediyoruz” dedi.

Ceylan, şunları söyledi:

“AK Parti düzeni diye o Milli Görüş zihniyeti, 1989 yılında burada belediye başkanlığını kazandılar. Sayın Genel Başkanım, Temel Karamollaoğlu diye bir şahıs var, o burada daha 2. veya 3. ayı, ‘Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak’ dedi. Bu soysuzluk değil de nedir? Bana diyorlar ki bu kadar sert konuşma. Nasıl konuşmayayım? Vallahi, billahi ipe de gitsem konuşacağım Sayın Genel Başkanım. Başınıza bela açmam inşallah” dedi.

SAADET PARTİSİ’NDEN TEPKİ: HADSİZLİK

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Mehmet Ceylan’ın sözlerine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karamollaoğlu’na iftira atıldığını belirten Aydın, şunları söyledi:

“Milli Görüş, Cumhuriyetimizin en önemli kurucu iradelerindendir. Genel Başkanımız Sn. Temel Karamollaoğlu’nun Sivas’ta ortaya koyduğu, bugün bile hayırla ve özlemle yâd edilen belediyecilik anlayışı ise bunun ispatıdır! 96-97 yıllarında koalisyon ortağı olduğumuz, daha birkaç ay evvel işbirliği yaptığımız bir siyasi partinin Genel Başkanına karşı alçakça bir iftirada bulunmayı soysuzluk kabul ediyoruz! İktidarın ajansıyla çalışıp, iktidarın ajandasına göre iş tutanlara söyleyecek çok sözümüz var; ancak böyle bir şerefsizlik karşısında söz söylemek, sözü ziyan etmektir! Apaçık bir yalanla Genel Başkanımızı hedef alan İYİ Parti Sivas Belediye Başkan Adayı olan zâtın hadsizliğini başta İyi Parti’ye gönül veren vatandaşlarımıza, sonra değerli Sivaslılara ve aziz milletimize havale ediyoruz.”

Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener, İYİ Parti, Saadet Partisi

Partisindeki krize kulak tıkayan Akşener muhalefeti ve gazetecileri hedef aldı!

Kaynak: TELE1