İYİ Parti Ankara İl Başkanı istifa etti

Yayın tarihi: 23 Nisan 2024 Salı 5:33 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2024 Salı 5:33 pm

Haber: Ceren Ural

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İYİ Parti’de başlayan istifa furyası 31 Mart yerel seçimlerinin ardından devam etti. İYİ Parti olağanüstü kurultay kararının ardından da istifalar gelmeye devam ediyor.

Partinin Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder, X hesabından yaptığı paylaşımda görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Önder, paylaşımında, “Derdiyle dertlenip, neşesiyle gülümsediğim, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında ve sonrası sonsuz yüzyıllarında ülkemizin olmazsa olmazı olan İYİ partimizin 27 Nisan’da yapılacak olan, olağanüstü genel kurulunun ülkemize, milletimize, Türk siyasetine ve partimize hayırlı olmasına diliyorum. Bu vesileyle; 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel yönetimler seçimlerinin gerçekleşmesine az bir zaman kala kurucu Genel Başkanım Meral Akşener Hanımefendinin onurlarıyla atandığım ve görev süresince Ankara’mızın en ücra köşesindeki üyemizin dahi partimize olan mensubiyet şuurunu artırmak, il teşkilatımızı kurumsal bir yapıya dönüştürmek ve seçimlerde de başarılı olmak adına yönetim kurulu ve divan üyesi arkadaşlarımla birlikte büyük bir gayretle yürütmüş olduğum Ankara İl Başkanlığı görevimi bugün itibariyle sonlandırdığımı tüm kamuoyuna duyururum” ifadelerini kullandı.

Önder’in açıklamasının devamı şu şekilde:

“Birbirinden kıymetli Genel Başkan Adayı ağabeylerimizle öncesinde yapmış olduğum görüşmelerimde kendilerine de bildirdiğim bu kararımın tek nedeni, yeni seçilecek olan genel başkanımızın elini rahatlatarak, yeni dönemde (ihtimalen) çalışmak isteyebileceği bir partilimin Ankara il başkanlığı görevine (kendileri tarafından) getirilme düşünceleri için imkan verebilmektir.

Arkadaşlarımla birlikte yürütmüş olduğum bu şerefli görev sürecinde şahsıma ve nezdimde çalışma arkadaşlarıma tevdi edilen takdir ve teveccühlere leke düşürmeden, il başkanlığımın sonrasında da partime olan sorumluluğumun bütün gereklerini üstün bir hassasiyetle yürüteceğimden de hiç kimsenin zerre şüphesi olmamalıdır.

Teşkilat mensubu bir partili olarak Genel Başkan adayı ağabeylerimizden tek beklentim, kaybedenin olmayacağı kongremizde partililerimizi birleştirerek İYİ ailemizi hak ettiği hedeflere ulaştırmalarıdır.

Bu itibarla başta İl Başkanlığı göreviyle beni onurlandıran kurucu Genel Başkanım Sayın Meral Akşener Hanımefendi olmak üzere görevim sürecince desteklerini hiç bir suretle esirgemeyen genel merkez divan üyelerime, gik üyelerime, gecelerini gündüzlerine katarak azimle çalışan il başkanlığı yönetim kurulu ve divan üyelerime, ilçelerimizin çok değerli fedakar başkan ve yönetim kurulu üyelerimiz ile gerek genel merkez gerek il başkanlığımızda görevli personellerimize teşekkür ediyor ve haklarını bana helal etmelerini talep ediyorum.

Var olsun teşkilat !”

İYİ Parti’nin delege listesinde ‘usulsüzlük’ iddiası

İsrail Ordusu’nda ilk üst düzey istifa

Kaynak: HABER MERKEZİ