İtalyan Lisesi’nde skandal! Orta parmak yapan öğretmeni şikayet eden öğrenci sınıfta bırakıldı

Yayın tarihi: 4 Ocak 2024 Perşembe 10:29 am - Güncelleme: 4 Ocak 2024 Perşembe 10:29 am

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan İtalyan Okulu‘nda, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni H.S.’nin ders anlatırken orta parmak işareti yaptığı ve küfürlü ifadeler kullandığı iddiasıyla başlayan tartışmalar, yeni bir boyut kazandı. Öğretmenin kendisini şikayet eden öğrenciyi sınıfta bıraktığı iddia edildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Öğretmen H.S.’nin küfürlü ifadelerine ve orta parmak işaretine maruz kalan öğrencilerden M.K., yaşadığı durumu ailesine anlatarak, okula şikâyette bulundu. M.K.’nın ailesi, okul yönetiminden “sıfır tolerans” politikası beklediklerini belirterek, öğretmen H.S. hakkında disiplin soruşturması başlatılmasını istedi.

FATURA ÖĞRENCİYE KESİLDİ

Okul yönetimi, baskılara dayanamayarak öğretmen H.S. hakkında disiplin soruşturması başlattı. Öğretmen H.S. ise okul yönetimine verdiği savunmasında, sınıfta öğrencilerin dikkatini toplamak için orta parmak hareketi yaptığını ancak küfür olarak algılanmaması gerektiğini belirtti.

RESİM VE TÜRKÇE’DEN GEÇİRMEYEREK SINIF TEKRARI VERDİLER

Soruşturma devam ederken, tartışmaların odağında yer alan öğretmen H.S.’nin başını çektiği öğretmenler, 8 Haziran’da okulda apar topar bir toplantı düzenleyerek, 25 öğrenciden sadece M.K. hakkında sınıf tekrarı kararı verdi. Sınıf geçme puanı 50 olan dersler için Resim’den 48, Türkçe’den ise 46 puan verilen M.K., sınıf tekrarına kaldı. Öğrenci, okuldan alınarak farklı bir okula kaydedildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

M.K.’nın ailesi, bu karara itiraz ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.

Derse giren vaiz Atatürk’e hakaret etti! Sendikanın suç duyurusu dikkate alınmadı

Kaynak: TELE1