İtalyan Bakan’ın paylaşımında Erdoğan ve Trump ayrıntısı

Yayın tarihi: 31 Ocak 2019 Perşembe 12:25 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2019 Perşembe 12:25 pm
İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Twitter’da bir dükkanda çekilen ve üzerinde kendisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer siyasetçilerin de resminin bulunduğu voodoo bebeklerinin fotoğrafını paylaşarak kendisini ‘çekelemenlerle’ dalga geçti.

Salvini’nin paylaştığı voodoo bebeklerinin üzerinde kendisinin haricinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın, Eski Brezilya Başkanı Michel Temer’in ve ABD Başkanı Donald Trump’ın fotoğraflarının bulunduğu görülüyor.

Salvini’nin yaptığı paylaşım şöyle:

Suputnik’te yer alan haber şöyle: “Salvini voodoo bebekleri mi? Sadece 10 euro, beni çekemeyenler için çok iyi bir fiyat! Ama beni seven birçok insanı düşünüyorum ve mutlu oluyorum.”

​İtalyan bakanın paylaştığı bu tweet 2 binden fazla beğeni alırken, paylaşıma değişik yorumlar da geldi. Bir kullanıcı bebeklerin sol görüştü Demokratik Parti ve Salvini’nin göçmen politikalarına karşı çıkanlar tarafından satıldığını söyledi.
Başka bir kullanıcı ise voodoo kültürünün eski olduğunu ve Avrupa’ya özgü bir şey olmadığını ima ederek “Eğer seni sevmeyen bu kişiler hala voodoo kültürüne inanıyorsa bazı sorunları var demektir” şeklinde espri yaptı.

Bir kişinin de Salvini’ye bu bebekleri reklam kampanyası için kullanabileceği önerisinde bulunduğu görüldü.

Salvini, İçişleri Bakanlığı yapmaya başladığı 1 Temmuz 2018’den beri İtalya’nın daha sert göçmen yasalarına ihtiyacı olduğunu vurguladığı için birçok kişinin tepkisini çekiyor.