İstismarla gündeme gelen Kadir İstekli röportaj talebimizi reddetti

Yayın tarihi: 9 Aralık 2022 Cuma 6:24 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2022 Cuma 6:34 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın yöneticisi Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını Kadir İstekli ile ‘evlendirdiği’ ve İstekli’nin kız çocuğuna yıllarca cinsel istismarda bulunduğu iddiaları Türkiye’nin gündeminde. Söz konusu iddiaları sormak için TELE1 ekibi Kadir İstekli’nin evine gitti. İstekli, apartman yöneticisi aracılığıyla röportaj talebimizi reddetti. Ekibimiz ise polis çağırmakla tehdit edildi.

TELE1’den Egehan Erkün ve Umutcan Yitük 6 yaşındaki kız çocuğuyla imam nikahıyla ‘evlendirildiği’ ve cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen Kadir İstekli’nin iddianamedeki ikamet adresine gitti. İstekli, ekibimize kapıyı açmazken röportaj talebimizi ise reddetti. Ancak oturduğu apartman yöneticisi üzerinden sorularımızı yanıtlayan İstekli, hakkındaki iddiaların iftira olduğunu savundu. İstekli, açıklama yapmayacağını söyledi. Sorularımızı sürdürmemiz üzerine ise apartman yöneticisi ekibimizi polisi aramakla tehdit etti.

KAPICI İLE YÖNETİCİ ÇELİŞTİ

TELE1’den Egehan Erkün, ilk olarak sitenin apartman görevlisi ile iletişime geçti. Röportaj talebini ileten Erkün’e kapıcı, “Ben karışmam” yanıtını verdi. Ekibimizin ısrarı üzerine site yöneticisine talebimizi iletti. Site yöneticisi, İstekli’nin konutta yaşamadığını iddia ederek, resmi ikametini kardeşinin evi üzerine gösterdiğini söyledi. Ancak apartman görevlisi ise İstekli’nin burada yaşadığını, 2 ay önce başka bir eve taşındığını iddia etti. Kapıcı ile apartman görevlisinin ifadeleri birbiriyle çelişti.

İSTEKLİ ÇAĞRILARA YANIT VERMEDİ

Telefon numarası aracılığıyla sabah saatleri itibarıyla ulaşmaya çalıştığımız İstekli, çağrılarımıza yanıt vermedi. Ekibimizin ikamet adresindeyken yaptığı aramalara da cevap vermeyen İstekli, hakkındaki iddialara karşı sessiz kalmayı tercih etti.

TELE1 altı yaşındaki çocuğun istismarıyla gündeme gelen tarikat merkezine girdi

Hiranur Vakfı kızını 6 yaşında “evlendiren” Gümüşel’i ‘temizledi’

Tarikat batağında ‘istismar’ skandalı! 6 yaşında evlendirildi, her gün tecavüze uğradı