İstismara takipsizlik veren savcı hakkında inceleme

Yayın tarihi: 9 Aralık 2022 Cuma 1:06 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2022 Cuma 1:56 pm

Trollerin ve yandaş gazetecilerin algı çalışmalarına rağmen İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nda yaşanan cinsel istismar olayı, kamuoyunun baskısıyla aydınlanıyor. Olayla ilgili takipsizlik kararı veren savcı hakkında HSK inceleme başlattı.

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını 6 yaşındayken evlendirmesi ve cinsel istismara maruz bırakması Türkiye’nin gündemine oturdu.

Skandal ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarıyla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı veren savcı hakkında Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından inceleme başlatıldı.

Gümüşel’in kızı H.K.G., Kasım 2020’de 6 yaşındayken babası tarafından 29 yaşında bir adamla evlendirildiği ve yıllarca cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

TROLLERDEN ALGI ÇALIŞMA

Sosyal medyadaki troller ve yandaş bazı gazeteciler tarafından, mağdur H.K.G’nin ve skandalı ilk kez gündeme taşıyan gazeteci Timur Soykan aleyhinde yürütülen algı çalışmaları sonuç vermedi. Türkiye’yi ayağa kaldıran cinsel istismar olayında kamuoyu baskısı olayın aydınlatılmasına büyük katkı sağladı.

TELE1 TARİKAT MERKEZİNE GİTTİ

TELE1’den Hude Gürbüz, söz konusu skandalla ilgili Hiranur Vakfı’nda yönetici Geylani Kararslan ile konuşmuştu. Karaarslan, H.K.G’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel’in vakfın kurucusu olduğunu doğrularken, İsmailağa tarikatı ise Gümüşel ile resmi bir bağlarının olmadığını savunmuştu. Kaçak yapı iddialarının da gündeme geldiği Hiranur Vakfı yöneticisi her faaliyetlerinin devletin kurallarına uygun yapıldığını söylese de İBB ekipleri kaçak yapı nedeniyle vakfı mühürledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da dahil olduğu olayla ilgili geçmişte takipsizlik kararı veren savcı hakkında inceleme başlatıldı. İnceleme talimatının Adalet Bakanlığı’ndan gittiği öğrenildi.

TELE1 altı yaşındaki çocuğun istismarıyla gündeme gelen tarikat merkezine girdi

İBB Hiranur Vakfı’nı mühürledi