İstifası kabul edilmeyen Süleyman Soylu’dan ilk açıklama: ‘Mahcup etti’

Yayın tarihi: 13 Nisan 2020 Pazartesi 12:25 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2020 Pazartesi 6:56 pm

İstifası Erdoğan tarafından kabul edilmeyen Süleyman Soylu’dan ilk açıklama geldi. Soylu, “Milletimizin yolunda hizmete devam” dedi.

Cuma günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan izdiham görüntüleri nedeniyle sorumluluğu üzerine alarak istifa ettiğini duyuran Süleyman Soylu’nun istifası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmedi.

‘MİLLETİMİZİN VE CUMHURBAŞKANIMIZIN TUTUMU BENİ MAHCUP ETMİŞTİR’

İstifa açıklamasını silen Soylu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı  yeni açıklamada şöyle yazdı:

“Sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir. Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarla eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi sorumluluğumuzu artırmıştır. Allah mahcup etmesin. Milletimizin yolunda hizmete devam inşallah…”

İHA, HABERİ GERİ ÇEKMİŞTİ

İstifası kabul edilmeyen Süleyman Soylu’nun ilk açıklaması kısa bir süre önce İHA tarafından yayınlanmış ancak ajans haberi geri çektiğini duyurmuştu.

Cuma günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası halkın panikle marketlere akın etmesi tartışma konusu olmuş, Soylu canlı yayında yaptığı açıklamada “Süreç Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yönetiliyor” demişti. Dün akşam saatlerinde Twitter hesabı üzerinden istifa ettiğini duyuran Soylu’nun istifası Erdoğan tarafından kabul edilmemişti.

Sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle bir grup, istifası kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek için yürümüştü.

Soylu yine sokağa döktü!

Soylu’nun “Sorumluluk şahsıma aittir” diyerek istifa etmesi siyaset kulislerinde Pelikan Grubu ile Soylu arasındaki gerginlik olarak yorumlanmıştı.

Erdoğan Soylu’nun istifasını neden kabul etmedi? Taht kavgasında kazanan yok

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan ile Soylu’nun arasındaki diyologu köşesine taşıyarak, Soylu’nun, “Efendim konjonktür onu gerektiriyor. Sizin elinizi rahatlatmak için istifa ediyorum” dediğini yazmıştı.

İşte Erdoğan ile Süleyman Soylu arasında geçen istifa diyaloğu