İstifası istenen Federasyon başkanı vazgeçmiyor! “Öpüşme karşılıklı”

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2023 Cuma 4:07 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 Cuma 4:07 pm

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Dünya Kupası’nı kazanan İspanya Milli Kadın Futbol Takımı’nın oyuncularından Jenni Hermoso’yu seremoni sırasında dudağından öpmesi sonrası gelen tepkilere rağmen istifa etmeyeceğini söyledi.

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, pazar günü Kadınlar Dünya Kupası finali sonrasında Jenni Hermoso’yu dudağından öpmesi tepkiye neden oldu.

Rubiales, FIFA’nın perşembe günü kendisine karşı disiplin soruşturması başlatmasından önce pazartesi günü özür diledi. Ancak cuma günü düzenlediği basın toplantısında konuşan Rubiales, insanları sahte feministlikle suçlarken, futbolcusunu öpmesini “kızını öpmesi” gibi nitelendirdi.

Ancak soruşturma ve resmi tepkilere karşın Rubiales beklentinin aksine istifa etmedi.

Federasyon başkanı milli futbolcuyu dudağından öptü, İspanya karıştı! Başbakandan istifa çağrısı

İspanya Futbol Federasyonu’nun olağanüstü toplantısında kameralar karşısına geçen Rubiales, “İstifa etmeyeceğim, etmeyeceğim, etmeyeceğim” dedi. Rubiales savunmasında söz konusu öpme anı için “Karşılıklıydı” ifadesini de kullandı, adını temize çıkarmak için mahkemeye gideceğini de söyledi.

İSPANYA BAŞBAKANI SANCHEZ: RUBİALES’İN ÖZRÜ YETERLİ DEĞİL

İspanya’da iktidar da Luis Rubiales’in istifasını istedi. “Gördüklerimiz kabul edilebilir hareketler değil” diyen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, “Rubiales’in özrü yeterli değil. Hatta münasip olmadığını da düşünüyorum. Hepimizin gördüğü şeyleri açıklığa kavuşturmak için adımlar atmaya devam etmesi gerekiyor” dedi.

Oyuncuların kazanmak için her şeyi yaptığını belirten Sanchez, Rubiales’in davranışının, “eşitlik için daha gidilecek uzun bir yol olduğunu” gösterdiğini söyledi.

İspanya Futbol Federasyonu başkanından şampiyonluk töreninde skandal hareket