İşte uyuşturucu baronu, FETÖ borsasını yöneten savcının rüşvet mesajları

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 11:06 am - Güncelleme: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 11:10 am

Adana’da uyuşturucu çetesinin başında olduğu iddia edilen savcı Osman Yarbaş’ın ‘takipsizlik’ karşılığında para istediği bir doktorla ilgili yazışmaları ortaya çıktı.

Adana’dan Konya’ya eroin sevkiyatını yürüten 20 kişilik çeteyi Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş’ın yönettiğini belirlenmişti.

Sabah’tan İlker Turak’ın haberine göre, örgüt üyelerinin, FETÖ/ PDY’den hakkında soruşturma başlatılan ve “kovuşturma yapılmasına yer olmadığı yönünde karar verilecek” olan şüphelileri tek tek arayarak “Hakkınızda FETÖ suçlamasıyla dosyanız bulunuyor. Eğer 500 bin lira verirseniz kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilecek” dediği ve bu şekilde 3 milyon lira aldıkları tespit edildi.

Antalya’da gözaltına alınan Yarbaş, işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Yarbaş tutuklandı. HSK, Yarbaş hakkında uyuşturucu sevkiyatlarını yönetmesi nedeniyle kişisel suçtan, FETÖ borsası oluşturması nedeniyle ise görev suçundan iki ayrı inceleme başlattı.

HSK’ya vereceği savunmasının ardından meslekten ihracı görüşülecek olan savcı ile örgüt üyesinin, bir doktordan takipsizlik kararı karşılığında para alma planına ait konuşma ortaya çıktı.

‘Uyuşturucu baronu’ savcı FETÖ borsası da kurmuş