‘Uyuşturucu baronu’ savcı FETÖ borsası da kurmuş

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma 8:07 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2022 Cuma 8:43 am

Adana’da uyuşturucu çetesinin başında olduğu iddia edilen savcı Osman Yarbaş’ın FETÖ’den hakkında soruşturma başlatılan kişilerden ‘takipsizlik kararı’ karşılığında 100 bin ila 500 bin lira istediği iddia edildi.

Adana’dan Konya’ya eroin sevkiyatını yürüten suç örgütüne baskın yapan polisler, bir çeteyi çökertmiş, polis olan uyuşturucu kuryesinin telefonunda inceleme yapan narkotik ekipleri, aralarında polislerin de olduğu 20 kişilik çeteyi Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş’ın yönettiğini belirlemişti.

Sabah’tan İlker Turak’ın haberine göre, Adana merkezli şebekeyi yöneten savcının, FETÖ’den hakkında soruşturma başlatılan kişilerden ‘takipsizlik kararı’ karşılığında 100 bin ila 500 bin lira istediği belirlendi. Örgüt üyelerinin yabancı kişilerin üzerine alınmış GSM hatlarından bu kişileri arayıp para istediği ortaya çıktı. Örgütün bu şekilde 9 kişiden 3 milyon lira aldığı tespit edildi.

ERK ACARER: SAVCI 2017 YILINDA ATANMIŞ

Gazeteci Erk Acarer, uyuşturucu çetesini yöneten savcının 2017 yılında atandığını söyleyerek ‘AKP savcısı’ olduğunu belirtti.

Acarer Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Uyuşturucu kaçakçısı Savcı Osman Yarbaş, Kıbrıs’ta hukuk okuyor. Mezun olunca Antalya’da avukatlığa başlıyor. 2017’de, avukatlardan hakim ve savcı ataması yapıldığı dönemde, Adana’ya savcı olarak atanıyor.

AKP savcısı yani! Dedesi Osman Yarbaş, Antalya Varsak belediyesi kurucu başkanı. Babası emlakçı. Akrabalarının çoğu oto galerici. Uyuşturucu kaçırmada rant a car rahatlığı!

Aslında ailesi varlıklı bir aile. Bunun kaynağı ise, dedesinin belediye başkanlığı döneminden geliyor. Hazine ve 2/B arazilerinin satılması ve imara açılması ile halkın varlıklarının yağmalandığı ileri sürülüyor. Dedesine yakışır bir torun olmuş.

Edindiğim bilgilere göre savcının uyuşturucu çete lideri olacak kapasitesin yok. Muhtemelen arkasında daha büyük bir baron olduğunu ileri sürülüyor.
Savcının uyuşturucu işinde olması artık çok enteresan değil. Haberin Sabah gazetesinde yayınlanması daha ilginç. Sanki iktidar içindeki çeteler arası bir hesaplaşma var. Bir takım kişiler de taraflara ayrılmış gibi.”