En iyi torba kıl payı kaçtı! İşte Türkiye’nin EURO 2024’teki muhtemel rakipleri

Yayın tarihi: 22 Kasım 2023 Çarşamba 6:12 am - Güncelleme: 22 Kasım 2023 Çarşamba 12:41 pm

A Milli Futbol Takımı, Cardiff’te Galler ile 1-1 berabere kalarak grubunu lider tamamladı. Ay Yıldızlılar, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerini lider tamamlayarak şampiyonaya katılma başarısı gösterdi. 2 Aralık’ta EURO 2024‘e katılmayı başaran ülkeler için kura çekimi yapılacak. Peki hangi ülke hangi torbada kura çekimine girecek

EURO 2024 finalleri grup kura çekimi 2 Aralık Cumartesi günü TSİ 18.00’de Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleştirilecek. Elbphilharmonie’de gerçekleştirilecek kura çekimi sonrasında gruplar belli olacak.

14 Haziran – 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak şampiyonaya 10 kent ev sahipliği yapacak. Açılış maçının Münih Stadyumu’nda oynanmasına karar verilen şampiyonanın, final karşılaşması ise Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda gerçekleşecek.

1. TORBA KAÇTI

İlk torba hedefimiz için son hafta Danimarka’nın Kuzey İrlanda’ya, İngiltere’nin Kuzey Makedonya’ya kaybetmesi gerekiyordu, Danimarka maçı kaybetse de İngiltere rakibine yenilmedi. Öte yandan Türkiye’nin de Galler’i kesin olarak yenmesi gerekiyordu. Türkiye kura çekiminde 2. torba 1. sıradan girecek.

 

EURO 2024’e katılacak ülkeler belli oldu!

TORBALAR BELLİ OLDU!

1.Torba

Almanya
Portekiz
Fransa
İspanya
Belçika
İngiltere

2.Torba

Türkiye
Macaristan
Danimarka
Arnavutluk
Avusturya
Romanya

3.Torba

İskoçya
Slovenya
Slovakya
Çekya
Hollanda
Hırvatistan

4.Torba

Sırbistan
İsviçre
İtalya
play-off’tan gelecek 3 takım

Kaynak: TELE1